3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

MSZP: Vissza a bányásznyugdíjat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.03. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-04-03 09:35
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szocialisták szerint a rezsicsökkentés a szolgáltató cégek csődjéhez, s végső soron a lakosság terheinek növekedéséhez fog vezetni.

   

  A parlament és a kormány az elmúlt 3 évben négy olyan törvényt, illetve rendeletet hozott, amelyek az önkormányzati cégek veszteségességét, vagy akár csődjét eredményezik - hangsúlyozta gyöngyösi sajtótájékoztatóján Sós Tamás, az MSZP megyei, és Hiesz György, városi elnöke a víziközmű törvény, hulladékgazdálkodási törvény, a vezetékadó és a rezsiköltség csökkentés kapcsán.

  Mint fogalmazta: az önkormányzati cégek veszteségeit a települések előbb utóbb helyi adók formájában a lakosságra fogják terhelni, vagy elhagynak olyan beruházásokat, amelyek a lakosság érdekeit szolgálták volna.

  Példaként az önkormányzatok tulajdonában lévő Heves Megyei Vízmű Zrt.-t említették, amely - a vezetékadó miatt, még a rezsicsökkentés előtt - máris négyszáz milliós veszteségnél tart, s ugyanekkorára számít a rezsicsökkentés miatt.

  A szocialisták szerint a szennyvíz-kezelés, a hulladékkezelés és a távhőszolgáltatás ugyancsak nehéz helyzetbe kerül.

  Az MSZP inkább az áfát csökkentené, mert ebben az esetben a teher nem hárulna a fogyasztókra.

  Az MSZP-s politikusok szót ejtettek arról is: az Orbán-kormány a 2012. január elsejétől hatályos jogszabályok nyomán a korábbi juttatásaikat vette el a bányászoktól. A szocialisták szerint megengedhetetlen, hogy a szénkülfejtéses térségből vagy a külszíni területről nehéz bányamunka következtében egészségkárosodást szenvedett, megrokkant bányász munkavállalók egy törvényrendelet hatályon kívül helyezésével elveszítsék korábbi III. korcsoportú rokkantsági nyugdíjjogosultsággal megegyező jogosultságukat, ezzel kilátástalan élethelyzetbe kerüljenek.


  Közösségi funkciók