3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Terítéken a parkgondozás és a testvérvárosok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.28. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-03-28 17:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi képviselő-testület legutóbbi ülésén tudomásul vette, hogy a jelenlegi parkgondozó cég szerződésbontást kért az önkormányzattól.

   

  A gazdasági társaságokról szóló törvény változása miatt a Gyöngyösön parkfenntartási munkával megbízott cég azt kérte az önkormányzattól, hogy bontsa fel a város a korábban velük kötött szerződést. A grémium a kérést tudomásul vette, és arra kérte az önkormányzati tulajdonban lévő Városgondozási Zrt.-t, hogy június 30-ig készítsen egy üzleti tervet arra vonatkozóan, hogy milyen jogi és gazdálkodási feltételek mellett tudnák ellátni a gyöngyösi közparkok gondozását. A képviselő-testület ennek ismeretében határoz majd arról, hogy elfogadja-e a társaság javaslatát, illetve, hogy a feladatellátás kapcsán kiírja-e a közbeszerzési pályázatot. Ez utóbbira akkor lesz szükség, ha megtörténik a szerződésbontás a jelenlegi parkgondozóval, és a feladatot nem saját cégével szeretné elvégeztetni az önkormányzat.

  A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a települési hulladék-közszolgáltatást végző cég olyan új gazdasági formában működjön tovább, amely megfelel a korábban beadott közbeszerzési ajánlatuknak és a törvényi előírásoknak is.

  A város képviselői elfogadták azt a beszámolót, amit Faragó László polgármester a testvértelepülések és a város egyéb nemzetközi kapcsolatairól tett. Ebből kiderült, hogy idén lesz tíz éves a lengyelországi Sanokkal kötött testvérvárosi kapcsolat, melyet Gyöngyösön és Sanokban is méltóképpen, egy több napos rendezvény keretén belül szeretnének megünnepelni.

  Ugyancsak határozott a testület arról, hogy három millió forintot felszabadít az idei költségvetésben lévő céltartalékból. Az összeget a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása kapja meg többlet önkormányzati hozzájárulásként. A pénzből a házi segítségnyújtásra 600 ezer forint, az idősek nappali ellátására másfél millió forint, szociális étkeztetésre 500 ezer forint, míg az idősek közösségi rendezvényeinek megszervezésére 400 ezer forint jut.


  Közösségi funkciók