3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


A vártnál több adót fizettek be a gyöngyösiek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.28. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A tervezettnél több adóbevétel érkezett az önkormányzat számlájára. A mulasztókat ez nem mentesíti a következmények alól.

   

  Lezárult a márciusi adófizetési időszak önkéntes teljesítési időszaka. Kovács Róbert, az önkormányzat pénzügyi igazgatója elmondta: valamennyi adónemben túlteljesítettek a gyöngyösi adófizetők. A legmeghatározóbb az iparűzési adó, amelyből márciusban 60 millió forintos többlet folyt be a város kasszájába.

  Az első negyedévben a gépjárműadó nélkül 836 millió forint adóbevételt tervezett a város, ezzel szemben 905 millió forint érkezett be. Az önkormányzat előzetesen arra számított, hogy gépjárműadóból március 31-ig 85 millió forintos bevétele lesz, ám az adózók eddig már 95 millió forintot fizettek be. Mint ismert, ezen a bevétel hatvan százaléka már az államot illeti.

  Kovács Róbert hangsúlyozta: bár a helyi adóbevételek és a gépjárműadóból származó bevételek is kedvezően alakultak, kötelességük intézkedni arról, hogy azok is eleget tegyenek a befizetési kötelezettségüknek, aki a határidőig elmulasztották ezt. Elsőként az iparűzési adóval, majd a többi adónemben tartozókkal szemben teszik meg szükséges intézkedéseket - sorolta az igazgató.


  Közösségi funkciók