3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Járási fórumok a megyei területfejlesztési koncepcióról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.21. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Megyei Fejlesztési Bizottság ülését követően Területfejlesztési Egyeztetési Fórumot tartott a Heves Megyei Önkormányzat az egri megyeházán.

   

  A megbeszélésen a partnerszervezetek képviselőit kérték fel arra, hogy kifejtsék véleményüket Heves megye területfejlesztési koncepciójával kapcsolatban.

  A Heves Megyei Önkormányzat az előző év végén megkezdte a megye Területfejlesztési Koncepciójának megalkotását, melynek ütemterve szerint elkészült a javaslattevő munkarész tervezői változata. A dokumentumot keddi ülésén megvitató Heves Megyei Fejlesztési Bizottság elnöke, Oroján Sándor, a megbeszélést követően úgy fogalmazott: a bizottság tagjai elismerő véleményüknek adtak hangot, politikai konszenzus alakult ki koncepció lényegét és minőségét illetően. Ennek megfelelően a résztvevők társadalmasításra egyhangúan alkalmasnak találták a munkaanyagot. A döntéssel újabb állomáshoz ért a területfejlesztési tervezés: a szakmai partnerek véleményének és javaslatainak meghallgatásával kezdetét veszi a dokumentáció véglegesítése, majd társadalmasítása.

  Oroján Sándor elmondta: a megyei főiskolákkal, civil és gazdasági szereplőkkel, valamint az ellenzékkel folytatott együttműködés miatt jöhetett létre egy olyan, egyetértésben született dokumentumtervezet, amely Heves megye fejlődését alapvetően határozza meg a következő hét évben.

  A bizottsági ülést követő Területfejlesztési Egyeztető Fórumon elsőként Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke beszélt a koncepcióban rögzített gazdasági alapelvek jelentőségéről. Kiemelte: támogatni kell a hazai vállalkozások mélyebb integrálását a termelési láncba, illetve elő kell segíteni kínálatuk versenyképességét a belső piacon. Szintén gazdaságfejlesztési célkitűzés az exportpiacokra termelő Heves megyei vállalkozások további terjeszkedésének támogatása, illetve a helyi feldolgozó ipar újrateremtése. A gazdasági növekedés szempontjából kiemelkedő jelentőségű a magas hozzáadott értékkel bíró, tudásra épülő iparágak erősítése – tette hozzá Szabó Róbert. Prezentációjában kitért arra is, hogy a megyei gazdaság fellendítésének egyik kulcskérdése a foglalkoztatás növelése, ezért rövid távon is kiemelt cél a nagyobb foglalkoztatási potenciállal rendelkező, innovatív gazdasági ágazatok erősítése.

  Az elnöki prezentációt követően a partnerszervezetek képviselői ismertették javaslataikat a dokumentum tartalmával kapcsolatban. Az egyeztetés végén Szabó Róbert elmondta: annak érdekében, hogy az érintett partnerszervezetek érdemben is bekapcsolódhassanak a munkafolyamatba, 2013. március 25. és 29. között fórumsorozatot szerveznek Heves megye minden járásközpontjában. A Tervezés Hete nevet viselő rendezvény legfőbb célja, hogy minden érintett megoszthassa észrevételeit a koncepcióval kapcsolatban, s hogy a helyiek tudása, konstruktív javaslatai bekerülhessenek a dokumentumba.

  A Tervezés Hete gyöngyösi eseményére 29-én, pénteken délelőtt 10 órától várják az érintetteket a polgármesteri hivatal dísztermébe.


  Közösségi funkciók