3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Dél-Mátra: sikeres vidékfejlesztési munka

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.10. vasárnap
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Dél-Mátra Közhasznú Egyesületen keresztül 2008 óta mintegy másfél milliárd forint pályázati pénz érkezett a térség 24 településére.

   

  A gyöngyösorosziban létrehozott közösségi és szolgáltató tér is egyike azoknak a beruházásoknak, amelyek kormányzati és európai uniós támogatásból valósultak meg. Itt foglalta össze a térség országgyűlési képviselője és a Dél-Mátra Közhasznú Egyesület elnöke az elmúlt évek fontosabb beruházásait. Mint elhangzott, 2008 óta az egyesület közel egymilliárd forintot osztott szét a pályázók között, további 300 millió forint pedig elbírálásra vár.

  Vernyihel Lívia, a Dél-Mátra Közhasznú Egyesület elnöke elmondása szerint további források is megnyílnak, csaknem 120 millió forintra lehet majd pályázni a reményeik szerint június-júliusban.

  Balázs József országgyűlési képviselő azt emelte ki: kormányváltás óta közel ezer vállalkozás részesült kormányzati támogatásban, amelyek több mint 5000 új munkahelyet teremtettek. A mezőgazdasági szereplők számára most újabb lehetőségek nyíltak meg, például szőlőtelepítésre. Erre a célra mintegy 70 millió euró áll majd rendelkezésre, ilyen nagyságrendű keretre Balázs József elmondása szerint még nem volt példa.

  A napokban indultak el azok a pályázati lehetőségek is, amelyek keretében mezőgazdasági szereplők pályázhatnak nem mezőgazdasági célú beruházásokra. Balázs József hangsúlyozta: a vidékfejlesztési támogatások a következő európai uniós pénzügyi időszakban is elérhetők lesznek.


  Közösségi funkciók