3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Kincsek őrzői: erdészek és vadászok a bálteremben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.24. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-02-26 17:21
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Jótékonysági célt is szolgált a 15. Erdész- Gazdász- Vadászbál a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskolában.

   

  Magyarország akkor lehet sikeres, ha hozzáértő szakemberekre bízzuk magunkat - ezzel a gondolattal köszöntötte a 15. Erdész- Gazdász- Vadászbál résztvevőit a rendezvény fővédnökeként Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A szaktárca vezetője levelében emlékeztetett: Magyarországon több mint kétmillió hektár erdőterület van, s ez hatalmas érték, s egyúttal felelősség is, hiszen nem mindegy, miképp sáfárkodik ezzel a vagyonnal az ország.

  Dr. Ördög István, a házigazda Mátra Szakképző Iskola igazgatója arról beszélt: egy bál rangját a környezet és a közönség adja, s köszönetet mondott annak a háromszáznál több vendégnek, aki elfogadta az invitálást a jótékonysági bálra. Bejelentette: a mulatság bevételéből az iskola rászoruló diákjainak étkeztetését támogatja az intézmény alapítványa.

  A bált Balázs József országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki Márai Sándortól kölcsönzött gondolatokkal méltatta az erdő fenséges nagyszerűségét, elismerően szólva mindazok munkájáról, akik a természet csodáival dolgoznak nap mint nap.

  Dudás Béla, az Egererdő Zrt. mátrafüredi erdészetének vezetője arra emlékeztetett: a szakképzés manapság finoman szólva sincs egyszerű helyzetben, ám ezzel együtt a cég sok segítséget kap az iskolától, s ezt igyekszik maga is viszonozni.

   

  Az erdész-vadászbált a tanulók bécsi keringője nyitotta, majd - szó szerint - bőséges ízelítőt kaphatott a népes vendégsereg az erdők finomságaiból, egyszerűbben szólva következett a kiváló vacsora, melyhez zenei aláfestést hamisítatlan cigányzene adott. Miután mindenki erőt nyerhetett a tánchoz, meg is telt a táncparkett, a muzsikát a Hot Jazz Band kitűnő koncertje, majd a Family Duó igazi bulizenéje adta.

   

  Éjfélkor gyertyák gyúltak a teremben, s felcsendült az erdész, a vadász, a nemzeti és a székely himnusz, eközben az iskola udvarán - a belül lobogó lángok mintegy \"meghosszabbításaként\" hatalmas máglyák gyúltak. A tűz mellé - az eső és a báli ruhák ellenére - sokan odagyűltek egy kis éneklésre, majd az éjféli finom falatoktól új erőre kapva, s a tombola izgalmait feledve kivilágos virradatig folytatódott a mulatság.

  Szinte biztosra vehető: a tizenötödik vadászbál vendégserege azzal távozott a rendezvényről, hogy máris várja a tizenhatodikat.

  Erdész- gazdász- vadászbál Mátrafüreden

   
  40 kép
  Dátum: 2013-02-24 12:24:00
   


  Közösségi funkciók