3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Séta az uniós fejlesztések mentén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.20. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-02-20 17:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Országszerte közel 30 olyan beruházást láthatnak az érdeklődők, amelyek egyébként zárva vannak a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjegy megvásárlása esetén tekinthetők meg.

   

  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a polgárok európai éve alkalmából -, azzal a céllal indítja el az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programját, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a lakosság életkörülményeinek jobbá tételéhez.

  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hagyományteremtő szándékkal, március 2-ára, szombatra egy országos nyílt napot hirdetett, melynek során bemutatkoznak az utóbbi időszak legizgalmasabb fejlesztései.

  - A célunk az, hogy megmutassuk a lakosságnak, hogy az Új Széchenyi Terv és ezen keresztül az uniós források nem elvont fogalmak, hanem olyan fejlesztéseket jelentenek, amelyek mindenki életére hatással vannak. A polgárok európai éve pedig remek alkalmat teremt, hogy a helyi közösségek betekintést nyerjenek abba, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá az életkörülményeik jobbá tételéhez – fogalmazott Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

  A rendezvény keretében országszerte közel 30 olyan beruházást láthatnak az érdeklődők, amelyek egyébként zárva vannak a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjegy megvásárlása esetén tekinthetők meg. A nyílt nap keretében látogatható beruházások között egyaránt található kulturális, turisztikai, tudományos célú, vagy épp infrastrukturális fejlesztés.

  A nagy érdeklődés és egyes intézmények, gyárak korlátozott befogadóképessége miatt az egyes helyszínekre történő belépés regisztrációhoz kötött. Az ujszechenyiterv.gov.hu weboldalon február 18-tól minden további részlet elérhető a programban részt vevő intézményekről és programjaikról, valamint a regisztrációra is lehetőség nyílik.

  A nyílt napon megtekinthető intézmények listája:

  4-es Metró, Budapest
  Adu Develop Kft.: ultrahangos PET hulladék újrahasznosító technológia ismertetése, Székesfehérvár
  Esterházy-kastély, Fertőd
  HELL ENERGY Magyarország Kft., Szikszó
  Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, Ipolytarnóc
  Kaposi Mór Oktató Kórház: sürgősségi betegellátó osztály fejlesztése, Kaposvár
  Korda Filmpark, Etyek
  L\'Huillier - Coburg-kastély, Edelény
  Líceum: az épület rekonstrukciójának megtekintése, Eger
  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest
  Magyar Cukorgyártó Zrt.: a biogáztermelés növelésére létrehozott utófermentor bemutatása, Kaposvár
  Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest
  MEDITERRÁN Magyarország Betoncserép Gyártó Kft.: a gyártási folyamat megtekintése, Bóly
  Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, Győr
  Pannonhalmi Főapátság: biomassza fűtőmű megtekintése, Pannonhalma
  PannonPharma Kft.: új gyógyszergyártási technológia bemutatása, Pécsvárad
  Pusztaszafari, Hortobágy
  Szatmár-Beregi Kórház, sürgősségi osztály, új részlegek bemutatása, Fehérgyarmat
  Szegedi Tudományegyetem Füvészkert, Szeged
  Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoport: diagnosztikai mérési rendszerek bemutatása, Szeged
  Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló
  Várkert Bazár, Budapest
  Vásárhelyi-Bréda Kastély, Lőkösháza
  Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ, Pécs


  Közösségi funkciók