3 °C

 
 
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Megújult a városi könyvtár

Több mint 4 millió forintból újult meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár polcrendszere, valamint a kölcsönzői és olvasói terek padlóburkolata.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Séta az uniós fejlesztések mentén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.20. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-02-20 17:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Országszerte közel 30 olyan beruházást láthatnak az érdeklődők, amelyek egyébként zárva vannak a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjegy megvásárlása esetén tekinthetők meg.

   

  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a polgárok európai éve alkalmából -, azzal a céllal indítja el az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programját, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a lakosság életkörülményeinek jobbá tételéhez.

  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hagyományteremtő szándékkal, március 2-ára, szombatra egy országos nyílt napot hirdetett, melynek során bemutatkoznak az utóbbi időszak legizgalmasabb fejlesztései.

  - A célunk az, hogy megmutassuk a lakosságnak, hogy az Új Széchenyi Terv és ezen keresztül az uniós források nem elvont fogalmak, hanem olyan fejlesztéseket jelentenek, amelyek mindenki életére hatással vannak. A polgárok európai éve pedig remek alkalmat teremt, hogy a helyi közösségek betekintést nyerjenek abba, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá az életkörülményeik jobbá tételéhez – fogalmazott Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

  A rendezvény keretében országszerte közel 30 olyan beruházást láthatnak az érdeklődők, amelyek egyébként zárva vannak a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjegy megvásárlása esetén tekinthetők meg. A nyílt nap keretében látogatható beruházások között egyaránt található kulturális, turisztikai, tudományos célú, vagy épp infrastrukturális fejlesztés.

  A nagy érdeklődés és egyes intézmények, gyárak korlátozott befogadóképessége miatt az egyes helyszínekre történő belépés regisztrációhoz kötött. Az ujszechenyiterv.gov.hu weboldalon február 18-tól minden további részlet elérhető a programban részt vevő intézményekről és programjaikról, valamint a regisztrációra is lehetőség nyílik.

  A nyílt napon megtekinthető intézmények listája:

  4-es Metró, Budapest
  Adu Develop Kft.: ultrahangos PET hulladék újrahasznosító technológia ismertetése, Székesfehérvár
  Esterházy-kastély, Fertőd
  HELL ENERGY Magyarország Kft., Szikszó
  Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, Ipolytarnóc
  Kaposi Mór Oktató Kórház: sürgősségi betegellátó osztály fejlesztése, Kaposvár
  Korda Filmpark, Etyek
  L\'Huillier - Coburg-kastély, Edelény
  Líceum: az épület rekonstrukciójának megtekintése, Eger
  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest
  Magyar Cukorgyártó Zrt.: a biogáztermelés növelésére létrehozott utófermentor bemutatása, Kaposvár
  Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest
  MEDITERRÁN Magyarország Betoncserép Gyártó Kft.: a gyártási folyamat megtekintése, Bóly
  Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, Győr
  Pannonhalmi Főapátság: biomassza fűtőmű megtekintése, Pannonhalma
  PannonPharma Kft.: új gyógyszergyártási technológia bemutatása, Pécsvárad
  Pusztaszafari, Hortobágy
  Szatmár-Beregi Kórház, sürgősségi osztály, új részlegek bemutatása, Fehérgyarmat
  Szegedi Tudományegyetem Füvészkert, Szeged
  Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoport: diagnosztikai mérési rendszerek bemutatása, Szeged
  Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló
  Várkert Bazár, Budapest
  Vásárhelyi-Bréda Kastély, Lőkösháza
  Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ, Pécs


  Közösségi funkciók