3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenHa nagyon muszáj, kivágják a fákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.19. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egyeztettek a mátrai áramszünetekről Mátraszentimrén.

   

  Egyeztetést tartottak Mátraszentimrén az áramkimaradások ügyében. A Balázs József országgyűlési képviselő kezdeményezésére létrejött fórumon elhangzott: másfélmilliárd forintba kerülne a környék teljes elektromos hálózatának cseréje, a hálózat fejlesztése a mátrai térségben nem teljesen követte a turisztikai infrastruktúra gyors bővülését. Béres József, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezetője arról számolt be: idén 17 üzemzavarról kaptak bejelentést, ebből 7 eset bizonyult két órát meghaladónak. Ez valóban meghaladja az évente átlagosnak mondható 6-11 üzemzavart. Az elmúlt években a vezetékek nyolcvan százalékát stabilabbra cserélték a környékben, így a meghibásodások aránya ma még jobbnak is számít, mint évekkel ezelőtt – húzta alá a szakember.

  A Mátrai Tájvédelmi Körzet vezetője, Urbán László kifejtette: a természetvédelem nem támogatja az erdei nyiladékok szélesítését, a földkábelt előnyösebbnek tartják, de vannak olyan rétek, lápok, ahol ez sem megoldás.

  Dudás Béla, az Egererdő Zrt. mátrafüredi erdészetének vezetője szerint a nyiladékok szélesítése szerinte már túl nagy tájsebet okozna, ráadásul a fák a nyiladékok mellett mindig a fény – tehát leginkább a vezetékek – felé törekednek. A gallyazás veszélyes és költséges munka. Ezzel együtt valóban indokolt esetben, megalapozott szakmai vélemény birtokában nyitottak egyes fák kivágására.

  Stuller András, Mátraszentimre polgármestere felajánlotta, hogy az első kilométernyi földkábel-lefektetés költségét felvállalja a település, mivel az önkormányzat is lényegében az idegenforgalmi adóbevételre építhet. Hozzátette: információi szerint többnyire ugyanazon a rövid szakaszon történnek vezetékszakadások, így ezen a kritikus szakaszon kellene földkábelt fektetni.

  Az ÉMÁSZ képviselője elmondta azt is: a szolgáltatás gyorsabb helyreállítása érdekében rövid időn belül automatizált, távvezérelhető eszközöket építenek be, így rövidülhetnek az áramkimaradások. A nagyfogyasztók számára egyedi kapacitás-felmérést biztosítanak, és a velük kötendő üzemviteli megállapodásban azt is rögzítik, hogy probléma esetén megpróbálják értesíteni őket, mikor állhat helyre a szolgáltatás.

  Dr. Boross Norbert, a cég szóvivője hozzátette: két-három éven belül fejlesztéseket hajtanak végre a Mátrában, különböző új betáplálási pontokkal. Addig a nagyfogyasztókat arra kérik: gondoskodjanak további betáplálási lehetőségekről, és vásároljanak aggregátorokat.

  Az áramszolgáltató egy rendkívüli bejárást is szorgalmazott.

  Balázs József vitazárójában hangsúlyozta: ha törvénymódosításokra van szükség, kész közvetíteni a felek között.


  Közösségi funkciók