3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Ha nagyon muszáj, kivágják a fákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.19. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egyeztettek a mátrai áramszünetekről Mátraszentimrén.

   

  Egyeztetést tartottak Mátraszentimrén az áramkimaradások ügyében. A Balázs József országgyűlési képviselő kezdeményezésére létrejött fórumon elhangzott: másfélmilliárd forintba kerülne a környék teljes elektromos hálózatának cseréje, a hálózat fejlesztése a mátrai térségben nem teljesen követte a turisztikai infrastruktúra gyors bővülését. Béres József, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezetője arról számolt be: idén 17 üzemzavarról kaptak bejelentést, ebből 7 eset bizonyult két órát meghaladónak. Ez valóban meghaladja az évente átlagosnak mondható 6-11 üzemzavart. Az elmúlt években a vezetékek nyolcvan százalékát stabilabbra cserélték a környékben, így a meghibásodások aránya ma még jobbnak is számít, mint évekkel ezelőtt – húzta alá a szakember.

  A Mátrai Tájvédelmi Körzet vezetője, Urbán László kifejtette: a természetvédelem nem támogatja az erdei nyiladékok szélesítését, a földkábelt előnyösebbnek tartják, de vannak olyan rétek, lápok, ahol ez sem megoldás.

  Dudás Béla, az Egererdő Zrt. mátrafüredi erdészetének vezetője szerint a nyiladékok szélesítése szerinte már túl nagy tájsebet okozna, ráadásul a fák a nyiladékok mellett mindig a fény – tehát leginkább a vezetékek – felé törekednek. A gallyazás veszélyes és költséges munka. Ezzel együtt valóban indokolt esetben, megalapozott szakmai vélemény birtokában nyitottak egyes fák kivágására.

  Stuller András, Mátraszentimre polgármestere felajánlotta, hogy az első kilométernyi földkábel-lefektetés költségét felvállalja a település, mivel az önkormányzat is lényegében az idegenforgalmi adóbevételre építhet. Hozzátette: információi szerint többnyire ugyanazon a rövid szakaszon történnek vezetékszakadások, így ezen a kritikus szakaszon kellene földkábelt fektetni.

  Az ÉMÁSZ képviselője elmondta azt is: a szolgáltatás gyorsabb helyreállítása érdekében rövid időn belül automatizált, távvezérelhető eszközöket építenek be, így rövidülhetnek az áramkimaradások. A nagyfogyasztók számára egyedi kapacitás-felmérést biztosítanak, és a velük kötendő üzemviteli megállapodásban azt is rögzítik, hogy probléma esetén megpróbálják értesíteni őket, mikor állhat helyre a szolgáltatás.

  Dr. Boross Norbert, a cég szóvivője hozzátette: két-három éven belül fejlesztéseket hajtanak végre a Mátrában, különböző új betáplálási pontokkal. Addig a nagyfogyasztókat arra kérik: gondoskodjanak további betáplálási lehetőségekről, és vásároljanak aggregátorokat.

  Az áramszolgáltató egy rendkívüli bejárást is szorgalmazott.

  Balázs József vitazárójában hangsúlyozta: ha törvénymódosításokra van szükség, kész közvetíteni a felek között.


  Közösségi funkciók