3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenKüldötteket választ az agrárkamara

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.19. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tíz százalékos részvételi arány mellett 450-en adták le szavazataikat hat helyszínen Heves megyében az agrárkamarai választásokon.

   

  A február 1-21. között megtartott voksoláson a most alakuló nemzeti agrárkamara küldötteiről döntöttek. Az agrárkamarai tagok Gyöngyösön pénteken járulhattak a szavazóurnák elé, egy híján százharmincan adták le voksukat a 45 megyei küldöttet megválasztandó. Március 9-én ők döntenek majd az országos küldöttek kilétéről.

  Székely Zoltán, a kamara átmeneti elnökségi tagja szerint bár a megyei agrárkamarák beolvadnak a nemzeti agrárkamarába, amennyire lehet, igyekeznek megőrizni az önállóságukat. Heves megyében 11 ezer hegyközségi tag van, de sokan a törvénynek köszönhetően felmentést kaptak a kamarai tagság alól. Ettől függetlenül a jövőben szeretnének nekik is segíteni.

  A városi televízió híradójának Székely azt is elmondta: földalapú támogatásra az unió következő költségvetésében, 2014-2020-ig 500 milliárd forinttal több áll majd a gazdák rendelkezésére. A szakemberek szerint a támogatás mértéke így már megközelíti a nyugat-európait. Hozzátette: arra viszont számítani kell, hogy a beruházásos támogatások csak 2014 végén fognak beindulni. Megjelenik majd egy új támogatás is, ez a kistermelőket fogja érinteni.


  Közösségi funkciók