3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Küldötteket választ az agrárkamara

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.19. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tíz százalékos részvételi arány mellett 450-en adták le szavazataikat hat helyszínen Heves megyében az agrárkamarai választásokon.

   

  A február 1-21. között megtartott voksoláson a most alakuló nemzeti agrárkamara küldötteiről döntöttek. Az agrárkamarai tagok Gyöngyösön pénteken járulhattak a szavazóurnák elé, egy híján százharmincan adták le voksukat a 45 megyei küldöttet megválasztandó. Március 9-én ők döntenek majd az országos küldöttek kilétéről.

  Székely Zoltán, a kamara átmeneti elnökségi tagja szerint bár a megyei agrárkamarák beolvadnak a nemzeti agrárkamarába, amennyire lehet, igyekeznek megőrizni az önállóságukat. Heves megyében 11 ezer hegyközségi tag van, de sokan a törvénynek köszönhetően felmentést kaptak a kamarai tagság alól. Ettől függetlenül a jövőben szeretnének nekik is segíteni.

  A városi televízió híradójának Székely azt is elmondta: földalapú támogatásra az unió következő költségvetésében, 2014-2020-ig 500 milliárd forinttal több áll majd a gazdák rendelkezésére. A szakemberek szerint a támogatás mértéke így már megközelíti a nyugat-európait. Hozzátette: arra viszont számítani kell, hogy a beruházásos támogatások csak 2014 végén fognak beindulni. Megjelenik majd egy új támogatás is, ez a kistermelőket fogja érinteni.


  Közösségi funkciók