3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Felszámolták a volt kőbányában a környezetszennyező telepet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.15. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy lakossági bejelentés alapján tavaly indult vizsgálat a Pálosvörösmart melletti területen.

   

  A tavaly indult vizsgálat eredményei szerint a Pálosvörösmart melletti területen többféle veszélyes anyag volt található, ezek nem csak a környezetet károsították, de tűz- és robbanásveszélyesek is voltak - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

  A hatóság kötelezte a telep üzemeltetőjét, hogy a környezetszennyezést szüntesse meg, a területet az eredetivel megegyező állapotba állítsa vissza. A hatóságok munkáját főhatóságként koordináló megyei iparbiztonsági főfelügyelő a kötelezésben foglaltak teljesítésének ellenőrzése céljából a társhatóságok bevonásával utóellenőrzést tartott az érintett területen és megállapították, hogy az üzemeltető csak részben teljesítette az előírásokat. Az környezetvédelmi hatóság az üzemeltetőt szankció alkalmazása mellett újra kötelezte a szükséges intézkedések megtételére.

  - Az illetékes hatóságok együttműködő és határozott fellépésének köszönhetően az idei év első hónapjára a veszélyeztető hatásokat felszámolták, a veszélyes anyagokat elszállították. A mintegy tíz évvel ezelőtt keletkezett ügyet sikerült eredményesen lezárni, ezzel a környéken élők biztonságérzetét, valamint a Mátra turisztikai értékét egyaránt növelve - tudatta közleményében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.


  Közösségi funkciók