3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenFelszámolták a volt kőbányában a környezetszennyező telepet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.15. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy lakossági bejelentés alapján tavaly indult vizsgálat a Pálosvörösmart melletti területen.

   

  A tavaly indult vizsgálat eredményei szerint a Pálosvörösmart melletti területen többféle veszélyes anyag volt található, ezek nem csak a környezetet károsították, de tűz- és robbanásveszélyesek is voltak - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

  A hatóság kötelezte a telep üzemeltetőjét, hogy a környezetszennyezést szüntesse meg, a területet az eredetivel megegyező állapotba állítsa vissza. A hatóságok munkáját főhatóságként koordináló megyei iparbiztonsági főfelügyelő a kötelezésben foglaltak teljesítésének ellenőrzése céljából a társhatóságok bevonásával utóellenőrzést tartott az érintett területen és megállapították, hogy az üzemeltető csak részben teljesítette az előírásokat. Az környezetvédelmi hatóság az üzemeltetőt szankció alkalmazása mellett újra kötelezte a szükséges intézkedések megtételére.

  - Az illetékes hatóságok együttműködő és határozott fellépésének köszönhetően az idei év első hónapjára a veszélyeztető hatásokat felszámolták, a veszélyes anyagokat elszállították. A mintegy tíz évvel ezelőtt keletkezett ügyet sikerült eredményesen lezárni, ezzel a környéken élők biztonságérzetét, valamint a Mátra turisztikai értékét egyaránt növelve - tudatta közleményében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.


  Közösségi funkciók