3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Felszámolták a volt kőbányában a környezetszennyező telepet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.15. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy lakossági bejelentés alapján tavaly indult vizsgálat a Pálosvörösmart melletti területen.

   

  A tavaly indult vizsgálat eredményei szerint a Pálosvörösmart melletti területen többféle veszélyes anyag volt található, ezek nem csak a környezetet károsították, de tűz- és robbanásveszélyesek is voltak - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

  A hatóság kötelezte a telep üzemeltetőjét, hogy a környezetszennyezést szüntesse meg, a területet az eredetivel megegyező állapotba állítsa vissza. A hatóságok munkáját főhatóságként koordináló megyei iparbiztonsági főfelügyelő a kötelezésben foglaltak teljesítésének ellenőrzése céljából a társhatóságok bevonásával utóellenőrzést tartott az érintett területen és megállapították, hogy az üzemeltető csak részben teljesítette az előírásokat. Az környezetvédelmi hatóság az üzemeltetőt szankció alkalmazása mellett újra kötelezte a szükséges intézkedések megtételére.

  - Az illetékes hatóságok együttműködő és határozott fellépésének köszönhetően az idei év első hónapjára a veszélyeztető hatásokat felszámolták, a veszélyes anyagokat elszállították. A mintegy tíz évvel ezelőtt keletkezett ügyet sikerült eredményesen lezárni, ezzel a környéken élők biztonságérzetét, valamint a Mátra turisztikai értékét egyaránt növelve - tudatta közleményében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.


  Közösségi funkciók