3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenTörkölyt, maghéjat keres a lengyel testvérváros

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.15. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös és Sanok kapcsolata gazdasági téren is erősödhet. Lengyel vállalkozás magyar partnert keres.

   

  Üzleti partnereket keres a Mátraalján Gyöngyös lengyelországi testvérvárosa. Faragó László polgármestert dr. Wojciech Blecharczyk, Sanok polgármestere arról tájékoztatta, hogy a városukhoz tartozó régióban jelentős fejlesztést értek el a biobrikett és pellet gyártás területén.

  A gyártók azzal a kéréssel fordultak a lengyel város vezetőjéhez, hogy segítsen nekik olyan vállalkozásokat találni, amelyek rendelkeznek eladandó napraforgó maghéjjal, szőlőtörköllyel, és ezeket hajlandóak Lengyelországban értékesíteni. A szár-, héj- és magrészeket a fűtőérték javításához használnák fel.

  Sanok polgármestere azt ígérte, ha Gyöngyösön vagy a város körzetében lesz érdeklődő vállalkozás, akkor a leendő lengyel partnerek Gyöngyösre utaznak.

  Faragó László polgármester hozzátette: bízik abban, hogy a sanokiak kezdeményezésével több helyi vállalkozó is új üzleti partnerre talál.

  A város vezetője kiemelte: a lengyelek érdeklődése biztos jele annak, hogy sikerül a testvérvárosi kapcsolatokat üzleti-gazdasági alapokra helyezni.


  Közösségi funkciók