3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Törkölyt, maghéjat keres a lengyel testvérváros

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.15. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös és Sanok kapcsolata gazdasági téren is erősödhet. Lengyel vállalkozás magyar partnert keres.

   

  Üzleti partnereket keres a Mátraalján Gyöngyös lengyelországi testvérvárosa. Faragó László polgármestert dr. Wojciech Blecharczyk, Sanok polgármestere arról tájékoztatta, hogy a városukhoz tartozó régióban jelentős fejlesztést értek el a biobrikett és pellet gyártás területén.

  A gyártók azzal a kéréssel fordultak a lengyel város vezetőjéhez, hogy segítsen nekik olyan vállalkozásokat találni, amelyek rendelkeznek eladandó napraforgó maghéjjal, szőlőtörköllyel, és ezeket hajlandóak Lengyelországban értékesíteni. A szár-, héj- és magrészeket a fűtőérték javításához használnák fel.

  Sanok polgármestere azt ígérte, ha Gyöngyösön vagy a város körzetében lesz érdeklődő vállalkozás, akkor a leendő lengyel partnerek Gyöngyösre utaznak.

  Faragó László polgármester hozzátette: bízik abban, hogy a sanokiak kezdeményezésével több helyi vállalkozó is új üzleti partnerre talál.

  A város vezetője kiemelte: a lengyelek érdeklődése biztos jele annak, hogy sikerül a testvérvárosi kapcsolatokat üzleti-gazdasági alapokra helyezni.


  Közösségi funkciók