3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenAz adósság felét viheti az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.14. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az eredetileg meghatározott negyven százalékos aránynál több adósságot vállalhat át az állam Gyöngyöstől.

   

  Horváth László kormánymegbízott csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be Gyöngyösön, hogy az eredetileg meghatározott negyven százalékos adósságátvállalással szemben ötven százalékos arányt javasol a kormánynak, s a tárgyalások eddigi eredményei alapján \"ez az arány tartható lesz.\"

  A kormánymegbízott emlékeztetett rá: a döntés nyárra várható, hiszen az ötezer főnél népesebb települések állami adósságátvállalása hosszabb egyeztetéseket igényel, mint az ötezer főnél kisebb települések - már megtörtént - adósságátvállalása.

  Faragó László polgármester a számokat ismertetve azt közölte: Gyöngyös adósságállománya 6,1 milliárd forint, ebből négy tételt érint az átvállalás: a 2006-os és a 2010-es kötvénykibocsátást, a szennyvíztelep-rekonstrukció hitelét és a folyószámlahitel igénybevételét. Ezek együttesen 3,8 milliárd forintos tételt jelentenek. Az eredeti negyven százalékos átvállalással 1,3 milliárd forint tehertől mentesülne a város, ha Horváth László javaslatára elfogadják az ötven százalékos arányt, akkor 1,6 milliárd forint kötelezettséget vállalhat át az állam.

  Faragó László polgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy pozitív fordulatot vehet a város adósságkonszolidációja annak ellenére, hogy a hitelátvállalás mértékének alapjául szolgáló iparűzési adóbevétel a lakosságszámhoz viszonyítva igen kedvező Gyöngyösön.

  A polgármester megköszönte Horváth László támogatását, hiszen - mint fogalmazott - közbenjárására a város kasszájában maradó milliókból újabb munkahelyteremtő beruházásokat lehet majd Gyöngyösön megvalósítani.


  Közösségi funkciók