3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Az adósság felét viheti az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.14. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az eredetileg meghatározott negyven százalékos aránynál több adósságot vállalhat át az állam Gyöngyöstől.

   

  Horváth László kormánymegbízott csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be Gyöngyösön, hogy az eredetileg meghatározott negyven százalékos adósságátvállalással szemben ötven százalékos arányt javasol a kormánynak, s a tárgyalások eddigi eredményei alapján \"ez az arány tartható lesz.\"

  A kormánymegbízott emlékeztetett rá: a döntés nyárra várható, hiszen az ötezer főnél népesebb települések állami adósságátvállalása hosszabb egyeztetéseket igényel, mint az ötezer főnél kisebb települések - már megtörtént - adósságátvállalása.

  Faragó László polgármester a számokat ismertetve azt közölte: Gyöngyös adósságállománya 6,1 milliárd forint, ebből négy tételt érint az átvállalás: a 2006-os és a 2010-es kötvénykibocsátást, a szennyvíztelep-rekonstrukció hitelét és a folyószámlahitel igénybevételét. Ezek együttesen 3,8 milliárd forintos tételt jelentenek. Az eredeti negyven százalékos átvállalással 1,3 milliárd forint tehertől mentesülne a város, ha Horváth László javaslatára elfogadják az ötven százalékos arányt, akkor 1,6 milliárd forint kötelezettséget vállalhat át az állam.

  Faragó László polgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy pozitív fordulatot vehet a város adósságkonszolidációja annak ellenére, hogy a hitelátvállalás mértékének alapjául szolgáló iparűzési adóbevétel a lakosságszámhoz viszonyítva igen kedvező Gyöngyösön.

  A polgármester megköszönte Horváth László támogatását, hiszen - mint fogalmazott - közbenjárására a város kasszájában maradó milliókból újabb munkahelyteremtő beruházásokat lehet majd Gyöngyösön megvalósítani.


  Közösségi funkciók