3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenFedél a karácsondi családnak - sikert hozott Heves Megye Napja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.14. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Teltházzal, közel ötszázan ünnepelték együtt Heves Megye Napját február 12-én az egri Gárdonyi Géza Színházban. Akárcsak 2011-ben és 2012-ben, a Heves Megyei Önkormányzat idén is jótékonysági estre hívta a vendégeket.

   

  A 2013-mas Heves Megye Napja rendezvény teljes bevételét, 5,8 millió forintot Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott javaslatára egy lakástűzben otthonát elvesztő karácsondi család részére ajánlották fel.

   
  Horváth László kormánymegbízott örömmel jelentette be: "a ház fel fog épülni" - a jótékonysági esten a Csík zenekar élő koncertjét élvezhette a közönség
  Fotó: Gál Gábor

  Az est nyitányaként Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke adta át az újonnan alapított Heves Megye Nagykövete díjat, amelyet a közgyűlés döntése értelmében Bolyki János borász, valamint Kis Károly labdarúgóedző viselhet egy éven át.

   

  Ezt követően Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, az est fővédnöke ünnepi köszöntőjében az egymás iránti odafigyelés, a rászorulók segítésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Kijelentette: a Mátrai Erőmű Zrt. és a ZF Hungária Kft. nagylelkű támogatásának, valamint a jelenlévőknek köszönhetően „a ház fel fog épülni.”

  Horváth László kormánymegbízott ünnepi gondolatait követően a Csík Zenekar egész estés, élő koncertjét élvezhette a közönség.

  Heves megy nagykövetei:

  Kis Károly 1964-ben született Mátraballán. Középiskolás éveiben az MTK igazolt labdarúgója volt, majd edzőként Parádon kezdte pályafutását, jelenleg a Szolnok csapatát edzi. Igazi áttörés 3 évvel ezelőtt történt edzői karrierjében, amikor a Paks csapatával, a hazai első osztály ezüstérmét megszerezve, a nemzetközi futballporondra is kiléphetett. Itt egyedüli magyar csapatként, jóval esélyesebb ellenfeleket legyőzve még a harmadik fordulóban is versenyben voltak. Érdekesség, hogy a Paks csapata ezt a sikerét idegenlégiós játékosok nélkül érte el, ami nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt ritkaság. Kis Károly a sikerek mellett sohasem mondott le otthonáról, nem távolodott el Heves megyétől és Mátraballától.

  Bolyki János 1998-ban alapította a Bolyki Szőlőbirtokot, amely mára 26 hektárt ölel fel. 2002-ben határozta el, hogy pincét vágat, hordót, gépeket vásárol, és megpróbál minél többet feldolgozni a terméséből. 2003-ban el is készült az első évjárat. Első vörösbora, egy egri bikavér a jó évjáratnak és a gondosan megtermelt alapanyagnak köszönhetően 2006-ban Bordeaux-ban ezüstérmet nyert. Azóta számos sikert könyvelhetett már el, 2009-ben az Év Fiatal Borászának, 2010-ben az Év Egri Borászának választották, s már harmadik éve tartozik az ország 50 legjobb magyar borásza közé. Szakmai elismerései mellett Bolyki János közismerten elkötelezett híve a jótékony célú kezdeményezéseknek.


  Közösségi funkciók