3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenInfluenza járvány van - ha beteg, maradjon otthon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.14. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-02-14 09:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Heves megyében is átlépte a járványküszöböt az influenza-aktivitás.

   

  A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 2013. február 4. és 10. között Heves megyében 570 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ilyen jellegű megbetegedéseket már az egész megye területéről jeleztek, a legtöbbet a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, valamint a Füzesabonyi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete területéről. A legkevesebb megbetegedés az elmúlt héten az Egri Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének illetékességi területén volt tapasztalható - közölte a megyei kormányhivatal.

  A legtöbb (negyven százaléknyi) beteg a 14 év alatti gyermekek közül kerül ki, de a 25-34 év közötti fiatal felnőttek körében is gyakori a betegség.

  A gyöngyöstarjáni óvodából harminc százalékot meghaladó hiányzást jelentettek a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének. A járványügyi kivizsgálást, a mintavételezést, valamint a szükséges járványügyi intézkedések haladéktalanul megtörténtek, 32-en betegedtek meg, a laboratóriumi vizsgálatok jelenleg is folynak.

  Az elmúlt héten az Influenza Figyelőszolgálat háziorvosai 2 betegtől küldtek be mintát az Országos Epidemiológia Központ Légúti Vírus Osztályára virológiai vizsgálatra. Az egyik mintából influenza A vírust mutattak ki, a másik minta negatív eredményt adott.

  A szakemberek azt tanácsolják: aki megbetegszik, az ne menjen közösségbe, ne menjen be dolgozni, hiszen ezzel egyrészt a gyógyulását lassítja, másrészt a környezetében lévőket is megbetegíti. Ugyancsak fontos, hogy az alapvető személyes higiéniára - gyakori kézmosás, tüsszentéskor, köhögéskor zsebkendő használata - fokozottan ügyeljen mindenki, ezzel csökkentve a fertőzések esélyét.


  Közösségi funkciók