3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Influenza járvány van - ha beteg, maradjon otthon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.14. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-02-14 09:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Heves megyében is átlépte a járványküszöböt az influenza-aktivitás.

   

  A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 2013. február 4. és 10. között Heves megyében 570 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ilyen jellegű megbetegedéseket már az egész megye területéről jeleztek, a legtöbbet a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, valamint a Füzesabonyi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete területéről. A legkevesebb megbetegedés az elmúlt héten az Egri Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének illetékességi területén volt tapasztalható - közölte a megyei kormányhivatal.

  A legtöbb (negyven százaléknyi) beteg a 14 év alatti gyermekek közül kerül ki, de a 25-34 év közötti fiatal felnőttek körében is gyakori a betegség.

  A gyöngyöstarjáni óvodából harminc százalékot meghaladó hiányzást jelentettek a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének. A járványügyi kivizsgálást, a mintavételezést, valamint a szükséges járványügyi intézkedések haladéktalanul megtörténtek, 32-en betegedtek meg, a laboratóriumi vizsgálatok jelenleg is folynak.

  Az elmúlt héten az Influenza Figyelőszolgálat háziorvosai 2 betegtől küldtek be mintát az Országos Epidemiológia Központ Légúti Vírus Osztályára virológiai vizsgálatra. Az egyik mintából influenza A vírust mutattak ki, a másik minta negatív eredményt adott.

  A szakemberek azt tanácsolják: aki megbetegszik, az ne menjen közösségbe, ne menjen be dolgozni, hiszen ezzel egyrészt a gyógyulását lassítja, másrészt a környezetében lévőket is megbetegíti. Ugyancsak fontos, hogy az alapvető személyes higiéniára - gyakori kézmosás, tüsszentéskor, köhögéskor zsebkendő használata - fokozottan ügyeljen mindenki, ezzel csökkentve a fertőzések esélyét.


  Közösségi funkciók