3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Mesterházy Gyöngyösön: a kormány megbukott

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.12. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Amelyik kormány ennyire nem figyel oda ennyi millió magyar ember érdekére, az egészen biztosan elvesztette azt a jogot, hogy az országot vezesse - jelentette ki az MSZP elnöke Gyöngyösön.

   

  Mesterházy Attila keddi gyöngyösi sajtótájékoztatóján azt mondta: az országban négymillió ember a létminimum alatt él, másfél millióan a mélyszegénységben, 12-13 százalékos munkanélküliség van, 450-470 ezer gyerek naponta éhezik, \"ez mind olyan adat, ami azt mutatja, hogy ez a kormány megbukott\".

  Mesterházy Attila szerint olyan programra van szükség, amely a munkahelyteremtésre és a gazdaság újraindítására koncentrál. Az MSZP-program kiemelt részének nevezte, hogy miként lehet egy-egy térségbe iparágakat csábítani, segíteni a vállalkozókat a beruházásokban.

  Azt mondta, az MSZP olyan munkahelyeket szeretne, amelyek több hozzáadott értéket produkálnak, mert így magasabb fizetést lehet elérni, \"és el lehet kerülni azt a helyzetet, hogy Magyarország összeszerelő üzem lesz, ahol egyik napról a másikra le lehet szerelni egy gyárat, és átvinni akár egy környező országba\". Ehhez az uniós forrásokat sokkal koncentráltabban használnák fel - tette hozzá.

  A szocialista párt vezetője a rezsicsökkentésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: támogatnak minden olyan lépést, amely \"visszaad valamit a választópolgároknak abból, amit ez a kormány az elmúlt két évben elvett\". Kitért arra: egyetértenek azzal, hogy szükség van a megélhetési költségek csökkentésére, de a mostani árszabályozásos megoldást nem tartják jónak. Az MSZP következő hetekben elkészülő javaslata az energiatakarékosság oldaláról közelíti majd meg a költségcsökkentést - közölte.

  Mesterházy Attila azt is ismertette: arra kérte Hiller Istvánt, a párt oktatási kabinetjének vezetőjét, költségvetési szakemberek bevonásával vizsgálják meg, hogyan lehet tandíjmentessé tenni a felsőoktatást, és közelíteni az egyik leghatékonyabbnak tartott finn modellhez.

  Az MSZP elnöke szakszervezeti, kamarai és gazdasági vezetőkkel találkozott, majd lakossági fórumon vett részt kedden Gyöngyösön.

  A szocialista pártelnök szavaira Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője közleményben reagált. Azt írta: a szocialisták kormányzása a reménytelenség és bizonytalanság kormányzása volt, veszélybe sodorták több százezer magyar ember munkahelyét és otthonát,

  adósságokba hajszolva őket. A Fidesz szóvivője a szerint az MSZP kormányok idején jelentősen növekedtek a rezsiköltségek, a bérek felét pedig adóként elvonták. Ezért Selmczi Gabriella szerint Mesterházy Attila \"hiába próbálja a Magyar Szocialista Pártot tisztára mosni, a vakolat mögött ott vannak a régi arcok: az MSZP Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon játékszere, egyetlen dologban azonban egyetértenek, hogy a külföldi érdekeket szolgálják.

  Ha a szocialistákon múlna, a magyar emberekre csak a megszorítás várna.\"


  Közösségi funkciók