3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Félmilliárdos közvilágítás-korszerűsítésre is pályázik Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.11. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az északnyugati városrész rehabilitációjának folytatására, a közvilágítás korszerűsítésére és más energetikai beruházásokra is pályázik Gyöngyös.

   

  Gyöngyös újabb pályázatot nyújt be az északnyugati városrészen tavaly elkezdett szociális városrehabilitáció folytatására. Az ehhez szükséges akciótervet hétfői rendkívüli testületi ülésen fogadta el a város képviselő-testülete.

  A tervezett, 400 millió forintos szociális célú városrehabilitáció lehetőséget adna arra, hogy a jelenlegi projektből kimaradt területeken is megépüljenek a közművek.

  A pályázat feltételként szabja, hogy sikeres tervdokumentum esetén a városrészen fel kell újítani a bérlakások 20 százalékát. Ha ez megvalósul, akkor az északnyugati városrészen 12 bérlakás komfortfokozata növekedhet.

  A pályázatban konzorciumi partnerként venne részt a Gyöngyös Felsővárosi Római Katolikus Egyházközség. A program lehetőséget biztosítana az Urbán-templom részleges felújítására, melyhez önerőt a tulajdonos egyházközség biztosítana. A templom környéki, önkormányzati tulajdonú zöldterület felújításához szükséges fedezetet az idei költségvetésben tervezték meg.

  A száz százalékos támogatású pályázat beadási határideje február 15.

  A képviselő-testület döntött arról is, hogy Gyöngyös újabb épületenergetikai pályázaton vesz részt. A korszerűsítés először a Visontai úti önkormányzati ingatlanokat, az óvodát, a bölcsődét, az önkormányzati bérlakást, az idősek napközi otthonát, és egy telefonközpontot érintene. A projekt összköltsége 85 millió forint.

  Szintén pályázati támogatással korszerűsítené az önkormányzat a város közvilágítását. Ezzel a Gyöngyös közigazgatási területén lévő összes közvilágítási lámpatest LED- fényforrásra cserélhető. A műszaki szakértő cég becslése szerint a projekt összköltsége 496 millió forint. A pályázatban előírt önerő 15 százalékos, ami két-három év alatt térülne meg az önkormányzatnak.

  A képviselő-testület zárt ülésen tárgyalta meg a gyöngyösi ipari park fejlesztésére vonatkozó javaslatot. A grémium döntése szerint ha a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. megépíti az ipari parkot a szennyvíztisztító teleppel összekötő csatornát, akkor a társaság a csatornahálózat tulajdonjogát térítésmentesen átruházza a városra, az üzemeltetést pedig átadja a Városgondozási Zrt.-nek.


  Közösségi funkciók