3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenNem lesz visszamenőleges béremelés a kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.01. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-02-01 10:16
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi Bugát Pál Kórház dolgozóira csak akkortól vonatkozik majd az egészségügyi bérfejlesztés, ha az intézmény állami működtetésbe kerül - jelentette be Balázs József országgyűlési képviselő.

   

  Az egészségügyi bérfejlesztés csak állami - vagy azzal azonos megítélés alá eső - egészségügyi intézmények dolgozóira vonatkozik, így a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban akkor történhet meg a béremelés, ha az intézmény állami működtetésbe kerül; s akkortól, amikor ez megtörténik. Vagyis visszamenőleges béremelésre nem számíthatnak a kórház dolgozói - közölte Balázs József országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárának levelére hivatkozva.

  A dokumentumban az is olvasható: \"a kórház állami tulajdonba vétele az önkormányat vagyonának vonatkozásában megtörtént\", vagyis már az állam és a magánműködtető között van érvényben az a szerződés, amely korábban az önkormányzat és a működtető között jött létre. Jelenleg folyamatban vannak a tárgyalások a magánműködtetésben lévő fekvőbeteg-ellátó intézmények \"esetleges állami tulajdonba vételéről.\"

  A 2012-es ágazati bérfejlesztés ez után, és csak az átvétel időpontjától illeti meg a gyöngyösi kórház dolgozóit.

  A levélben a helyettes államtitkár megerősíti azt a hír is, mely szerint a kórház tervezett nagyberuházása kapcsán indított szabálytalansági eljárás lezárult, megállapítva, hogy nem történt szabálytalanság, így a projekt folytatódhat.


  Közösségi funkciók