3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenMűködési hiányt nem tervezett idei költségvetésébe Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.31. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-02-01 11:20
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Takarékos költségvetési tervezet készül, s egyelőre nem számol az adósságátvállalással. Működési hiányt nem terveztek a büdzsébe.

   

  Első fordulóban tárgyalta csütörtökön a gyöngyösi képviselő-testület a város 2013-as költségvetését. A képviselők több ponton is változtattak az eredeti javaslaton: több pénzt kap a polgárőrség, a GYÖNGY Fesztivál és a Vidróczki Alapítvány, és támogatják a női kézilabdát is.

  Az ötmilliárd forintos főösszegű gyöngyösi költségvetés csütörtökön került első olvasatban a képviselők elé. Kovács Róbert pénzügyi igazgató a büdzsé tervezetével kapcsolatban azt mondta: az megfelel a törvényi rendelkezésnek, amely szerint a költségvetés működési hiányt nem tartalmazhat. Mint elmondta: ahogy az előző években, úgy most is takarékos költségvetést készítettek, amely egyelőre nem számol az állami adósságátvállalással.

  A képviselők több módosítással is éltek az első fordulós tárgyalásokon. Balázs József országgyűlési képviselő javaslatára döntöttek egyebek között arról, hogy megvizsgálják a városkártya kibocsátásának lehetőségét

  Több esetben pluszforrásokról is döntöttek a képviselők: így például a polgárőrség működését plusz egymillió forinttal támogatják majd, a GYÖNGY Folklórfesztivál plusz kétmillió forintot kap, a Vidróczki Néptáncegyüttes plusz egymillió, míg a Diákokért Közalapítvány plusz hatszázezer forintból gazdálkodhat idén. A női kézilabda támogatására hárommillió forintot szán az önkormányzat. A képviselők arról is döntöttek, hogy forrást biztosítanak Mátrafüred központjában egy nyilvános illemhely építésére, valamint hogy a tavaly lecsökkentett közalkalmazotti cafetéria-támogatás mértékét fejenként és havonta tízezer forintra emelik.

  A költségvetés tervezetét a második fordulós tárgyalásig a Városháza pénzügyi igazgatóságán közszemlére teszik, majd február 14-én a képviselő-testület közmeghallgatást tart.


  Közösségi funkciók