3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenAz állattartási ügyek a járáshoz tartoznak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.31. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az önkormányzat állatvédelmi és birtokvédelmi ügyekben járhat el. Továbbra sem tehetnek meg azonban bármit az állattartók.

   

  Egy kormánydöntésnek megfelelően a gyöngyösi önkormányzat hatályon kívül helyezte az állattartást szabályozó rendeletét, hiszen azt januártól már törvény szabályozza.

  Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény úgy rendelkezik, hogy az állatok tartása nem veszélyeztetheti az emberek és állatok egészségét, jólétét, nem károsíthatja a környezetet. A törvény leszögezi, hogy állat tartását csak állat-egészségügyi, közegészségügyi, állatjóléti, környezetvédelmi, illetve természetvédelmi indokkal lehet korlátozni, valamint, hogy mezőgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható. Előírások azért továbbra is lesznek, tehát nem lehet bármit megtenni.

  Az állatvédelemmel és az állattartással kapcsolatos egyes feladatok, így az állattartás korlátozása és megtiltása is a járási hivatal hatáskörébe került. A települési önkormányzatok legfeljebb állat- és birtokvédelmi ügyekben járhatnak el. 


  Közösségi funkciók