3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Járvány még nincs, de heteken belül lehet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.19. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyösön és térségében is egyre gyakoribbak az influenzaszerű megbetegedések.

   

  Kétszer annyian fordulnak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz megyénkben, mint az elmúlt héten. A betegség leginkább a 15 és 34 év közötti korosztályt érinti. A térítésmentes oltóanyagok 64 százalékát már felhasználták térségünkben; a szakemberek szerint még mindig érdemes kérni a védőoltást.

  Az influenzafigyelő-szolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján országosan is és Heves megyében is emelkedett január első két hetében az influenzaszerű megbetegedések száma, ám ez még mindig nem éri el a járványküszöböt. Heves megyében az elmúlt héten vett légúti mintákból 1 esetben mutatták ki az influenza \"A\" vírusát.

  A járvány és a szövődmények elkerülése érdekében az oltás mellett fontos, hogy aki megbetegszik, maradjon otthon, feküdje ki a betegséget és ne fertőzze társait – mondta dr. Nagy Éva a Gyöngyösi Városi Televíziónak.

  Az oltást a szakemberek szerint még most is érdemes kérni. A védettség kialakulásához 10-14 napra van szükség. A szakemberek szerint nehéz pontosan megjósolni, hogy mikorra ér ide a jelenleg Amerikában és Nyugat-Európában tomboló járvány, ám az biztosra vehető, hogy heteken belül Magyarországon is erősebben halmozódnak majd a megbetegedések.


  Közösségi funkciók