3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Félmilliárd forint a szegregáció oldására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.15. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szándék szerint a többségi társadalomban boldogulni tudó, arra felkészített vagy felkészült családok a település integrált lakókörnyezetébe költözhetnek.

   

  Február 4-ig nyújthatóak be a projektkoncepciók az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ÉMOP-3.1.1/B-12 kódszámú „Lakhatási integrációt modellező szociális célú településrehabilitációs kísérleti projektek megvalósítása” című regisztrációs felhívásra. A felhívás célja a főként roma népesség által lakott telepeken a szegregált lakókörnyezet oldása, felszámolása, lakáspótláshoz kapcsolódó beavatkozásokkal - közölte a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

  A projekt célja - azon túl, hogy a település szegregált településrészén élők társadalmi-szociális körülményei és infrastrukturális feltételei javuljanak, illetve az intézkedések a szegregáció oldása céljából „kilépjenek” az akcióterületről. Ennek értelmében a többségi társadalomban boldogulni tudó, arra felkészített vagy felkészült családok a település integrált lakókörnyezetébe költözhetnek - áll a NORDA közleményében.

  A felhívás támogatja többek között szociális bérlakások építését, kialakítását a település integrált lakókörnyezetében, szociális bérlakások felújítását és a lakókörnyezet minőségét javító beavatkozásokat az akcióterületen, valamint a beavatkozási helyszínen az elfogadást segítő akciókat, illetve tevékenységeket.

  A felhívás keretében 500 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre az Észak-magyarországi régióban. A projektenként igénybe vehető támogatás összege minimum 100, maximum 300 millió forint, melyet 100 százalékos támogatás mellett lehet felhasználni.

  A kiírásra legalább kéttagú konzorciumok pályázhatnak. Kötelező a konzorciumban részt venni az adott település önkormányzata mellett legalább egy alapítványnak vagy egyesületnek vagy egyházi szervezetnek. További partnerként többek között gazdasági társaságok, szövetkezetek, vállalkozók, nonprofit szervezetek, költségvetési szervek és helyi önkormányzatok is bevonhatóak a konzorciumba.

  A regisztrációs pályázatok 2013. február 4-ig nyújthatóak be. A regisztráció célja a végleges pályázati feltételeket tartalmazó felhívás előkészítése, ennek részeként a várható pályázói kör és a tervezett projektek előzetes megismerése, a pályázói fejlesztési igények felmérése. A regisztrációs eljárásban való részvétel és az arról kapott pozitív támogatói döntés a később meghirdetendő pályázati felhíváson való indulás feltétele.

  Bővebb tájékoztatás az NFÜ honlapján található.

  A konstrukcióról további tájékoztatás kérhető a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyfélszolgálatán (+36-46-504-481; emopinfo@norda.hu).


  Közösségi funkciók