3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

A magyar hősökre emlékeztek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.14. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A túlélők sem élhettek már soha úgy, mint a Don-kanyar előtti időkben.

   

  A Don-kanyar hősi áldozataira emlékeztek azok a hozzátartozók, leszármazottak és együtt érzők, akik részt vettek a város önkormányzata, a Mátra Honvéd Kaszinó és a Gyöngyök Kulturális és Közgyűjteményi Központ által közösen szervezett rendezvényen.

  A megemlékezésen Angyalossy Katica lelkész felelevenítette annak a mintegy hatezer kilométeres doni zarándoklatnak az emlékeit, amelyen elmondásai szerint egy belső kényszer és a hazafias kötelesség indította el.

  - Megrendítő és életem egyik legmeghatározóbb élménye volt a zarándoklat. Nagyapám katona volt, korábban ő mesélt a doni eseményekről – mondta a nyírbogdányi lelkipásztor. – Zarándokként a halál nyomát láttuk, és ettől a gondolattól nem könnyű szabadulni. Már tudom, hogy a túlélőknek miért volt olyan nehéz újra szocializálódni: ők a háború résztvevőiként a halált látták, éhesek voltak és fáztak. Már soha nem élhettek úgy, ahogyan előtte.

  Dr. Horváth Csaba hadtörténész a doni katasztrófát a magyar nemzet második Mohácsaként jellemezte, és hangsúlyozta, az utókor feladata az, hogy a miértekre megtalálják a választ.

  Faragó László polgármester arra hívta fel a megemlékezők figyelmét, hogy a tervek szerint június végén indul majd egy doni zarándoklat, melyen a városvezető is részt vesz. Az úttal kapcsolatban és a részletekről a polgármesternél lehet érdeklődni a 37/510-300-as telefonszámon.


  Közösségi funkciók