3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Ovi, vagy suli? - változott a törvény

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.12. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az új köznevelési törvény szerint idén szeptembertől már iskolakötelesnek számít minden olyan gyerek, aki augusztus 31-ig betölti a 6 éves kort.

   

  Mivel három hónappal előrébb hozták a tankötelezettség határát, több szülő attól tart, hogy iskolaköteles gyereke nem lesz elég érett az iskolakezdéshez - számolt be a Gyöngyösi Városi Televízió híradója, az Aktuális.

  A hírműsornak Molnár Lászlóné óvodavezető elmondta: fontos tudni, hogy azok a gyerekek akik betöltik a hatodik életévüket tankötelessé válnak ugyan, de ez nem azt jelenti, hogy mindenképp iskolába is kell menniük. Az érintett gyerekek iskolaérettségéről az óvoda és a szülő közösen határoz. A szülőknek továbbra is lehetőségük van úgy dönteni, hogy a 6 éves gyerekük még egy évig óvodás maradjon, de csak akkor, ha a kicsi az óvónők szerint is éretlen az iskolára.

  Mivel az óvoda dokumentációt vezet minden gyerek fejlődéséről, így ennek alapján eldől, megy vagy marad a gyerek. Vitás kérdésekben a nevelési tanácsadó és a szakértői bizottság dönt.

  Ugyancsak fontos változás, hogy immár 3 éves kortól lesz kötelező az óvoda, de ez alól is kérhet a szülő felmentést.


  Közösségi funkciók