3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Hárommilliárd forint negyven százalékát vállalja át az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.10. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az adósságrendezést Gyöngyös alpolgármestere pozitívan értékeli.

 

A 2012. szeptember végi adatok alapján Gyöngyös – kifejezetten az önkormányzat banki tartozásait figyelembe véve - csaknem három milliárd forint 40 százalékának átvállalással számolhat. Ez magába foglalja a devizaalapú kölcsönöket és kötvényeket, valamint a 2012. december 31-ei folyószámlahitel ténylegesen elköltött részét, de nem tartalmazza a korábbi, projektcégek közreműködésével megvalósult városfejlesztő beruházások tartozásait. A város összes kötelezettségvállalása 5,2 milliárd forint.

Dr. Réthy Béla alpolgármester pozitívan értékeli a kormányzat döntését és elégedett a 40 százalékos adósságátvállalással.

- Mindez azt jelzi, hogy iparűzési adóbevétel szempontjából, a lakosságszámhoz viszonyítva, Gyöngyös jobb helyzetben van azokhoz a településekhez képest, amelyek 50-60 százalékos adósságátvállalással számolhatnak. Ez annak köszönhető, hogy Gyöngyös egy jól működő, gazdaságilag stabil iparral rendelkezik – vélekedett az alpolgármester hozzátéve: példaértékű az önkormányzatok megerősítése, amit az állam vállalt, hiszen az ötezer fő alatti települések esetében egy 74 milliárd forintos, míg a nagyobb lélekszámú városok esetében 500 milliárd forintos adósságállomány konszolidációja zajlik.

Dr. Réthy Béla hangsúlyozta: későbbi egyeztetés tárgyát képezi, hogy a megállapított mértéken belül egyes tartozásokat egységes vagy különböző arányban egyenlíti-e majd ki az állam.

A konszolidáció hányadának módosítására nem számít a gyöngyösi önkormányzat, magasabb adósságátvállalásra ugyanis csak különösen indokolt esetben lesz lehetőség.


Közösségi funkciók