3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Tartaléklistás fejlesztések: a régióba kétmilliárd jut

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.07. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hatvanba és Nagyrédére is jut a támogatásból, vízvédelmi fejlesztésekre.

   

  Az Új Széchenyi Terv több mint 14,5 milliárd forinttal támogatja a gazdaság, a közlekedés- és a humán és szociális szolgáltatás tématerületeken megvalósuló fejlesztéseket. Öt régióban - köztük Észak-Magyarországon is - a korábban forráshiány miatt tartaléklistára került pályázatok támogatásáról döntött a Kormány, melynek következményeképpen az Észak-magyarországi régióba mintegy 2 milliárd forint összegű az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatás áramlik.

  Az Észak-magyarországi régióban Szügyön új 1,11 milliárd forintos ipartelepítési projekt válik támogathatóvá, 555 millió forint támogatással. A projekt keretében egy 8.682 négyzetméter szintterületű könnyűszerkezetes épületegyüttes épül fel, ahol elsősorban BMW, Volkswagen, Porsche, Ferrari és Volvo márkájú autók kabrió tetejének gyártására kerül sor.

  Hevesen iparterület fejlesztése valósul meg 370 millió forint összegű, az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatással. Az iparterület létrehozásának célja, hogy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi kis- és középvállalkozások számára. A tervezett fejlesztés keretében egy 3297,95 négyzetméter hasznos alapterületű épület jön létre.

  Nyolc település – Hatvan, Sajókeresztúr, Mátraszőlős, Szuhakálló, Tolcsva, Patvarc, Nagyréde, Bogács - valósíthatja meg vízvédelmi fejlesztéseit több mint 1 milliárd forint összegű támogatással. A támogatással az érintett települések környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, az ár- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, illetve a további környezeti káresemények megelőzése valósul meg. A támogatott fejlesztések közvetlenül 10 535 embert érintenek, az épített illetve felújított vízelvezető árkok, csatornák hossza mintegy 18,5 km lesz - közölte az Észak-magyarországi Fejlesztési Ügynökség.


  Közösségi funkciók