3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Egyetlen eljárás indult az ellenőrzések nyomán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.04. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzések mérlege: egyetlen eljárás indult. Egy mérleg miatt.

   

  Az ünnepek előtt a fogyasztók által leginkább látogatott áruházláncokat, húsüzleteket, piacokat, vásárcsarnokokat is ellenőrizte a hatóság. Öt áruházlánc üzleteiben, hat kisboltban és három piaci árusnál ellenőriztek. A tapasztalatok szerint az előző évekhez képest csökkent a fogyasztóvédelmi hiányosságok, jogsértések száma. Fogyasztóvédelmi eljárást csak egy esetben indított a hatóság, hitelesítetlen mérleg használata miatt. A kirakodó vásárok árusainak magatartása is jogkövetőnek bizonyult az árfeltüntetés, a tömegre és térfogatra értékesített termékek mérése, valamint a nyugta átadása tekintetében - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

  A 2012. november elején indult ellenőrzés-sorozat összegzéseként a hatóság tudatta: a szakemberek elsősorban az égősorok kialakítását, a rajtuk elhelyezett tájékoztatásokat, a biztonságos és rendeltetésszerű használathoz szükséges figyelemfelhívásokat vizsgálták. Letiltott termékkel nem találkoztak, a mintavételezett, laborban megvizsgált áruk megfeleltek a követelményeknek.

  Az ünnepeket követően megnövekedett a fogyasztói tájékoztatás-kérések, bejelentések száma. Jellemzően a fogyasztói lehetőségekről, a hibátlan termékek kicseréléséről, illetve a szavatossági, jótállási jogok érvényesítéséről igényeltek tájékoztatást az érdeklődők.


  Közösségi funkciók