3 °C

 
 
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Megújult a városi könyvtár

Több mint 4 millió forintból újult meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár polcrendszere, valamint a kölcsönzői és olvasói terek padlóburkolata.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Egyetlen eljárás indult az ellenőrzések nyomán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.04. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzések mérlege: egyetlen eljárás indult. Egy mérleg miatt.

   

  Az ünnepek előtt a fogyasztók által leginkább látogatott áruházláncokat, húsüzleteket, piacokat, vásárcsarnokokat is ellenőrizte a hatóság. Öt áruházlánc üzleteiben, hat kisboltban és három piaci árusnál ellenőriztek. A tapasztalatok szerint az előző évekhez képest csökkent a fogyasztóvédelmi hiányosságok, jogsértések száma. Fogyasztóvédelmi eljárást csak egy esetben indított a hatóság, hitelesítetlen mérleg használata miatt. A kirakodó vásárok árusainak magatartása is jogkövetőnek bizonyult az árfeltüntetés, a tömegre és térfogatra értékesített termékek mérése, valamint a nyugta átadása tekintetében - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

  A 2012. november elején indult ellenőrzés-sorozat összegzéseként a hatóság tudatta: a szakemberek elsősorban az égősorok kialakítását, a rajtuk elhelyezett tájékoztatásokat, a biztonságos és rendeltetésszerű használathoz szükséges figyelemfelhívásokat vizsgálták. Letiltott termékkel nem találkoztak, a mintavételezett, laborban megvizsgált áruk megfeleltek a követelményeknek.

  Az ünnepeket követően megnövekedett a fogyasztói tájékoztatás-kérések, bejelentések száma. Jellemzően a fogyasztói lehetőségekről, a hibátlan termékek kicseréléséről, illetve a szavatossági, jótállási jogok érvényesítéséről igényeltek tájékoztatást az érdeklődők.


  Közösségi funkciók