3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Egyetlen eljárás indult az ellenőrzések nyomán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.04. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzések mérlege: egyetlen eljárás indult. Egy mérleg miatt.

   

  Az ünnepek előtt a fogyasztók által leginkább látogatott áruházláncokat, húsüzleteket, piacokat, vásárcsarnokokat is ellenőrizte a hatóság. Öt áruházlánc üzleteiben, hat kisboltban és három piaci árusnál ellenőriztek. A tapasztalatok szerint az előző évekhez képest csökkent a fogyasztóvédelmi hiányosságok, jogsértések száma. Fogyasztóvédelmi eljárást csak egy esetben indított a hatóság, hitelesítetlen mérleg használata miatt. A kirakodó vásárok árusainak magatartása is jogkövetőnek bizonyult az árfeltüntetés, a tömegre és térfogatra értékesített termékek mérése, valamint a nyugta átadása tekintetében - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

  A 2012. november elején indult ellenőrzés-sorozat összegzéseként a hatóság tudatta: a szakemberek elsősorban az égősorok kialakítását, a rajtuk elhelyezett tájékoztatásokat, a biztonságos és rendeltetésszerű használathoz szükséges figyelemfelhívásokat vizsgálták. Letiltott termékkel nem találkoztak, a mintavételezett, laborban megvizsgált áruk megfeleltek a követelményeknek.

  Az ünnepeket követően megnövekedett a fogyasztói tájékoztatás-kérések, bejelentések száma. Jellemzően a fogyasztói lehetőségekről, a hibátlan termékek kicseréléséről, illetve a szavatossági, jótállási jogok érvényesítéséről igényeltek tájékoztatást az érdeklődők.


  Közösségi funkciók