3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Influenza-helyzet: még nem késő oltatni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.18. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 2012. december 10. és 16. között Heves megyében 215 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

   

  Megbetegedéseket ezen a héten a Hatvani, Gyöngyösi Kistérségi Népegészségügyi Intézet mellett az Egri, Bélapátfalvai, Pétervásárai Kistérségi Népegészségügyi Intézet illetékességi területéről is jelentettek.

  A betegek egyharmada a 60 éven felüliek közül került ki, másik majdnem egyharmada a 35-59 évesek közül. Nem jeleztek megbetegedést a 9 éven aluli gyermekek között.

  Az influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról az 50. héten nem érkezett jelentés, Heves megyében tehát nincs influenza aktivitás - áll a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének közleményében. A százezer lakosra vonatkoztatott influenzaszerű megbetegedések becsült száma - azaz a morbiditás - Heves megyében 66 volt - szemben az előző heti 46-tal.

  Az ÁNTSZ figyelmeztet: a betegség fő szezonja az őszi-téli, kora tavaszi időszak. Az influenza elleni védekezés fontos része az immunrendszer működésének támogatása. A vitaminhiány, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mind-mind fontos eleme lehet a betegség kialakulásának. Ebben az időszakban lehetőleg fogyasszunk vitaminban gazdag gyümölcsféléket, citrusféléket, kerüljük a zárt, zsúfolt tereket. Fontos, hogy a hűvös idő ellenére is rendszeresen tartózkodjunk a szabadban.

  A fertőzés esélye tovább csökkenthető, ha betartjuk az általános személyi higiénés szabályokat, különös tekintettel a kéz-higiénére, a köhögéssel, tüsszentéssel kapcsolatos etikettre.

  Az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás. Javasolt az oltás mielőbbi beadatása, hogy a védettség minél előbb kialakulhasson, mert ehhez az emberi szervezetnek 10-14 napra van szüksége. Az influenza vírusszerkezetének változékonysága miatt minden évben új oltóanyagot állítanak elő,

  Ebben a szezonban Heves megye 42 ezer adag térítésmentes FLUVAL AB, valamint 150 adag 3 éven aluliaknak készült Vaxigrip Junior influenza oltóanyagot kap az úgynevezett rizikócsoportok részére. Az ingyenes vakcinát a háziorvosi rendelőkben érhetik el a rizikócsoportok tagjai - áll a közleményben.


  Közösségi funkciók