3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenA kormány hagyja abba! - tüntettek a gyöngyösi főiskolások

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.13. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi főiskolások úgy érzik: az idén ötven éves Károly Róbert Főiskola és a gyöngyösi diákság helyzete kilátástalan helyzetbe kerülhet a kormány oktatáspolitikája miatt.

   

  A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola (KRF) Hallgatói Önkormányzata fáklyás felvonulást szervezett Gyöngyös főterére, tiltakozásul a kormány felsőoktatást érintő intézkedései és elképzelései ellen.

  Szabó Gergő Krisztián, a hallgatói önkormányzat elnöke hangsúlyozta: a kormány szándéka, miszerint radikálisan csökkenti az államilag finanszírozott keretszámot a felsőoktatásban, kizárná az oktatásból a hátrányos anyagi helyzetben lévő családok gyermekeit.

  A gyöngyösi hallgatók szószólója szerint a Diákhitel II. konstrukció nem nyújt tényleges alternatív megoldást a fiatalok problémájára.

  A város Fő terére fáklyákkal érkező KRF-esek megmozdulásukkal nem csak az ifjúság jövőjéért, hanem az intézmény alkalmazottainak és partnereinek jövője érdekében is felszólaltak.

  A főiskolások Faragó László polgármesterrel ismertették kéréseiket, követeléseiket. Eszerint követelik a tandíj eltörlését, a keretszámok visszaállítását a 2010-es állapotnak megfelelően, a hallgatói szerződések eltörlését, autonóm, politikától független felsőoktatást.

  A diákok arra kérték a polgármestert, hogy legyen szolidáris velük és minden lehetséges fórumon ossza meg követeléseiket a nyilvánossággal és a döntéshozókkal.

  Főiskolások tüntettek Gyöngyösön

   
  25 kép
  Dátum: 2012-12-13 17:11:00

   

  Faragó László polgármester átvette a hallgatók írásba foglalt kérését, és elmondta: a főiskola és a város mindig jó kapcsolatot ápolt, hiszen kölcsönösen szükségük van egymásra. A polgármester vállalta, hogy Gyöngyös mindent megtesz annak érdekében, hogy a főiskola megmaradhasson, és megígérte, hogy eljuttatja minden olyan szervhez, szervezethez a főiskolások kérését, amely érdemben foglalkozni tud a fiatalok felvetéseivel.

  A megmozdulás szervezői szerették volna Balázs József országgyűlési képviselőnek is átadni a dokumentumot, ám a honatya még a tüntetés előtt nyílt levélben közölte: egyéb, korábban leegyeztetett elfoglaltsága miatt nem áll módjában találkozni a demonstrálókkal. Mint a Heves Megye Ifjúságáért Mozgalom képviselőjének, Szén Gabriellának címzett levelében fogalmazott: \"az Ön által vélelmezett és sugalmazott \'mély hallgatás\' helyett a következő napok valamelyikén, egy Önnel leegyeztetett időpontban készséggel és tisztelettel várom a megmozdulás szervezőit egy személyes beszélgetésre, ahol a párbeszéd jegyében mód nyílhat az álláspontok közelítésére is. Itt lehet tisztázni az esetleges félreértéseket is.\"

  A megmozdulás békésen lezajlott, a biztosításra kirendelt több tucatnyi rendőrnek kizárólag a főiskolától a Fő térig gyalog vonuló főiskolások útjának biztosítása adott feladatot.


  Közösségi funkciók