3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Csaknem kétmillió forint ösztöndíjprogramra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.12. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén Gyöngyösön 35-en pályáztak a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben kérhető támogatásra.

   

  A Bursa Hungarica ösztöndíjra pályázó gyöngyösiek közül 32-en jogosultak a támogatásra, közülük harmincan már valamelyik felsőoktatási intézményben tanulnak, ketten pedig még középiskolások, ám szeretnének továbbtanulni.

  A támogatott hallgatókat a város önkormányzata tíz hónapon keresztül havonta ötezer forinttal segíti. Ezt az összeget másik ötezer forinttal egészíti ki az állam.

  Ha a leendő főiskolai, illetve egyetemi hallgatók sikeres felvételi vizsgát tesznek, akkor 2013 szeptemberétől számíthatnak a támogatásra, miután az önkormányzat felülvizsgálta, hogy jövedelmi viszonyaik szerint valóban rászorulnak-e még a segítségre.

  Gubancsik Lászlóné, a városháza szociális igazgatóságának vezetője elmondta: felülvizsgálták azok támogatási jogosultságát is, akik 2011 szeptemberétől vesznek részt az önkormányzat ösztöndíjprogramjában. A nyolc hallgató közül öten kaphatják továbbra is a havi támogatást, három diák jogviszonya egyéb okok miatt megszűnik.

  A Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra 2013-ban 1 millió 850 ezer forintot szánnak a város költségvetéséből Gyöngyösön.


  Közösségi funkciók