3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Farkas András és Valaska József az Év vállalkozója

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.08. szombat
 
Utoljára módosítva: 2012-12-10 15:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátraaljai Munkaadók Egyesületének két tagja is büszkélkedhet az idei Év vállalkozója díjjal.

   

  A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete 2012-ben Farkas Andrást, a gyöngyösi G&A ’95 Kft, a Brutt Saver Hungary Kft, valamint a Plasttool Kft. ügyvezetőjét, a Magnetec-Ungarn Kft. felügyelő bizottságának elnökét javasolta az Év Vállalkozója Díjra. A rangos elismerést december 7-én, Budapesten vette át a cégvezető.

  Ugyancsak az Év vállalkozója díjban részesült Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke.

  Forrás: MTI / Máthé Zoltán

  Heves megye további Év vállalkozója díjazottjai: Nagy Lajos, a Hesi Kft. ügyvezetője, Gödri István, a Bosch Rexroth Pneumatika Kft. ügyvezetője, Rácz József, az Egri Korona Borház tulajdonosa.

  A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) az idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg a vállalkozók napját, amelyre 500 vállalkozó érkezett. Ünnepi köszöntőjében Szijjártó Péter szólt arról, hogy a magyar kkv-k foglalkoztatják a magánszférában alkalmazottak 75 százalékát, és a hazai export 20 százalékát adják. Jelenleg mintegy 2500-3000 magyar kkv kormányzati segítséggel van jelen külpiacon, és ennek további segítésére indították el a kereskedőházak rendszerét - tette hozzá az államtitkár. Kiemelte: a kormány a nagy nemzetközi vállalatokkal létrejött és kötendő stratégiai megállapodása azt a célt is szolgálja, hogy a magyar vállalkozások beszállítóként minél nagyobb arányban tudjanak kapcsolódni a nagyvállalatokhoz, ezzel is növelve a foglalkoztatást.

  Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai vállalkozások tőkehiányosak, és szerinte a kormánynak kamatgarancia-vállalással kellene segítenie kellene, elsősorban a termelőcégeket a tőkéhez jutást. A VOSZ ügyvezető elnöke szerint az adórendszernek a bővített újratermelést kellene ösztönöznie, jelenleg egy termelő vállalat tart el másik hármat.

  Czomba Csaba, a VOSZ soros elnöke elmondta: a vállalkozások a tartalékaikat élik fel, nem tudnak fejleszteni.

  A vállalkozók napja ünnepségen kitüntetéseket adtak át, köztük állami elismeréseket is.

  Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Kiss Zoltán, az Universitas Vállalkozásszervező Szövetkezet ügyvezető igazgatója, Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója és Török Árpád, a Trigránit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója.

  A Nemzetgazdasági Minisztérium Magyar Gazdaságért Díj kitüntetését vette át Balogh Zoltán, a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Birkás István, a Birkás Pálinka Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Gazsi Attila, a Man at Work Személyzeti Tanácsadó Kft. társtulajdonosa, Horváth Ferenc, a Horfer Serleg Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Horváth Sándor, az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója, Koledics János, a Florent Kereskedelmi Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Kriston Nándor, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, Ribizsár Péter gépjárműjavító kisiparos, Szabó Sándor, a Ferropatent Zrt. elnök-vezérigazgatója.

  Miniszteri elismerésben részesült Ruzsinszki Mária, a VOSZ ügyintézője.

  Az Év vállalkozója díjat 76-an vették át.


  Közösségi funkciók