3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kötelező a maszk: a kormánydöntéshez igazodik a helyi rendelet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.26. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-02-26 14:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Drámaian romlik a járványhelyzet Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel, a Magyar Rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök kijelentését arra az előrejelzésre alapozta, amit tegnap Müller Cecília országos tisztifőorvos is bejelentett. Eszerint rohamosan nő a koronavírus miatt megbetegedettek száma. Az országos védelmi intézkedésekhez igazodva február 27-én, szombattól Gyöngyös közterületein ismét kötelező a maszkhasználat.

   
   

  A járvány terjedésének megfékezése érdekében február 27-től ismét kötelező maszkot viselni a Gyöngyösön és a városhoz tartozó közigazgatási területen lévő épített területeken.

  - A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog - fogalmazott csütörtökön Orbán Viktor hozzátéve: arra kér mindenkit, hogy a saját maga életében a lehető legfegyelmezettebben próbálja meg betartani a védekezésre vonatkozó szabályokat.

  Miután a kormány meghosszabbította a védelmi intézkedések alkalmazását, Gyöngyös polgármestere a kormányrendelet alapján felhatalmazást kapott arra, hogy feladatkörében eljárva rendelkezzen arról, hogy a városban ismét érvénybe lépjen a kötelező maszkhasználat.

  Ennek értelmében szombattól újra maszkot kell viselni Gyöngyös belterületén, valamennyi közterületen, a 6 éven aluli gyerekek kivételével a játszótereken, valamint a közterületeknek nem tekinthető, mindenki számára nyitva álló helyeken, különös tekintettel a piacokon.

  A maszkviselésre vonatkozó szabály a város közigazgatási területéhez tartozó épített területeken (pl. parkolók, áruházak parkolói):

  - Gyöngyösön,

  - Farkasmályban,

  - Mátrafüreden,

  - Sástón,

  - Mátraházán,

  - Kékestetőn is érvényes.

  Maszk nélkül tartózkodni csak a parkokban, a zöldterületeken, az erdőben és sporttevékenység közben lehet.

  A helyi rendelet előírásai összhangban vannak a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet előírásaival.


  Közösségi funkciók