3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Gyöngyös adósságának negyven százalékát vállalja át az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.06. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2012-12-06 12:23
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös adósságának 40 százalékát vállalná át az állam – derült ki szerdán, miután közös egyeztetést tartott a konszolidációs lehetőségekről Tállai András önkormányzati államtitkár, Horváth László választókerületi elnök és a gyöngyösi városvezetés.

 

A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Tállai András államtitkár elmondta: az állam várhatóan a jövő év második negyedévében teljesíti az adósságátvállalással kapcsolatos kötelezettségeit. A részletekről a szakmai tárgyalások 2013 első negyedévében folytatódnak a város és a szaktárca között.

 
Horváth László, Tállai András, Faragó László és dr. Réthy Béla sajtótájékoztatón jelentette be: jövőre Gyöngyös adósságának negyven százalékát vállalja át az állam
Fotó: Suha Péter

- A konszolidációra azért van szükség, hogy az önkormányzati rendszer megtisztuljon a pénzintézetekkel szembeni adósságoktól, meg tudjanak felelni az őket érintő új szabályozási rendszer elvárásainak – mondta Tállai András hozzátéve: az állam csak a bankoktól felvett önkormányzati hiteleket vállalja át. A konszolidáció nem vonatkozik a társasági, intézményi, az egyéb jogi személyektől vagy más szervezetektől felvett hitelekre, a támogatás-megelőlegező és a víziközművektől átvett hitelekre.

 

Faragó László polgármester hangsúlyozta: a tárgyalófelek az első találkozó alkalmával mindössze az adósságrendezéssel kapcsolatos lehetőségekről egyeztettek.

Dr. Réthy Béla szakmai alpolgármester kiemelte: az adósságrendezés segítség az önkormányzatoknak, és a várható támogatásnak köszönhetően lényegesen kezelhetőbb lesz Gyöngyös adóssága is, amely jelenleg mintegy 5, 5 milliárd forint.

Horváth László összegzésként elmondta: a konszolidáció szorosan kötődik a kormány államadósság-csökkentő programjához.

Mint ismert a kormány még az ősszel döntött arról, hogy átvállalja az önkormányzatok adósságát. Az intézkedéstől azt remélik, hogy több pénz jut majd helyi fejlesztésekre.

Az állam teljes egészében átvállalja az adósságot azokon településektől, ahol a lakosság száma nem haladja meg az ötezret. Heves megyében 115 ilyen település van, közülük 63-at érint még az idén végrehajtandó konszolidáció. Erre 3,3 milliárd forintot ad az állam.

Az ötezernél nagyobb lakosságszámú városoktól az iparűzési adóbevételtől függően, részlegesen veszi át az adósságot az állam. Tállai András elmondása szerint megyénkben mind a hat ötezernél több lakosú települést érinti majd az adósságátvállalás, melynek mértéke 7,3 milliárd forint.


Közösségi funkciók