3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Kátyúzzák a gyöngyösi utakat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.22. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Elkezdődött az önkormányzati tulajdonban lévő utak mentesítő kátyúzása Gyöngyösön. A télvégi munkálatok érintik a város északi és déli részét, a belvárost és Mátrafüredet is. A hideg idő miatt egyelőre csak a balesetveszélyes úthibák hideg aszfaltos javításra van lehetőség, a melegaszfaltos kátyúzás tavasszal kezdődhet el.

   
   

  Az önkormányzat minden tavasszal felméri a tulajdonában lévő gyöngyösi utakat, és amelyek - főként a téli fagyok miatt - balesetveszélyessé váltak, kátyúzással kijavítják. Az úthibák javításának megkezdése előtt figyelembe veszik a lakosságtól érkezett bejelentéseket, igényeket is.

  Kővári László, az önkormányzat útellenőre elmondta: egyelőre hideg aszfalttal, főként a város frekventált útjait javítják. Ilyen a Kenyérgyár út, a Ringsted úti híd, a Kolozsvári utca, az Őrálló és a Zrínyi utca.

  Az útellenőr azt mondja, az időjárásnak és a tavalyi javítási munkáknak köszönhetően most kevesebb az úthiba, mint az elmúlt évek hasonló időszakában volt korábban.

  A jelenlegi munkát még a tavalyi költségvetésben útkarbantartásra meghatározott összegből áthozott forrásból végzik. Az útellenőr hozzátette: az idei büdzsében a tavalyinál több pénzt tervezett a város az utak javítására. A költségvetést a héten véglegesíti a polgármester.

  Több olyan útszakasz is van a város, melyet nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tart karban. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út.


  Közösségi funkciók