3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Biztató ígéretek a közbiztonság javítására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.17. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Papp Károllyal, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkárával egyeztetett Kévés Tamás alpolgármester, a találkozója témája Gyöngyös közbiztonsági helyzete volt.

   

  A városvezető korábban levélben kereste meg Pintér Sándor belügyminisztert azt kérve, hogy nyújtson segítséget a városban működő rendőrkapitányság eredményesebb működéséhez. Mint Kévés Tamás levelében fogalmazott: az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az érezhető, hogy a rendőrség valamiért nem képes olyan hatékonysággal ellátni feladatát, mint tette azt a korábbi években. Felerősödtek a lakossági panaszok, melyeket több esetben helytelenül az önkormányzatra zúdítanak a városlakók. Emellett tény, hogy a Gyöngyösi Városrendészet megtesz minden tőle telhetőt a város közbiztonságának javítása érdekében, igyekszik minden létező módon és eszközzel segíteni a helyi rendőrség munkáját. A rendelkezésre álló statisztikák alapján kijelenthető, hogy Gyöngyös bűnügyileg fertőzöttnek mondható. Tapasztalataink alapján ezzel szemben viszont érezhetően kevés a rendőr a városban. Tudjuk, hogy többletfeladatok terhelik az állományt, mint például határvédelem, illetve a karanténban lévők ellenőrzése, de ennek elszenvedője nem lehet a város.

  A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy a rendőrség feladata a törvények betartatása. A bűnmegelőzésben, a közbiztonság javulásában pedig jelentős szerepe van többek között az egyénnek, a családnak, a pedagógusoknak és a civil szervezeteknek is. Kévés Tamás úgy vélte, mindezek mellett hathatósabb és szigorúbb törvényekre lenne szükség, amelyek megalkotása már a parlament feladata.

  Az informális találkozó eredményesen zárult, több pozitív ígéretet is kapott a város, amely arra irányul, hogy a következő években minden évben igyekeznek bővíteni a helyi rendőri állományt. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzete javuljon, a bűncselekmények száma pedig csökkenjen.


  Közösségi funkciók