3 °C

 
 
12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Bővebben


Óvatosan közlekedjenek!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.15. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-01-15 15:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Habár az időjárás-változásra gyorsan reagálva azonnal elkezdődött az utak takarítása Gyöngyösön, pénteken délutánra a városban is havasak, csúszósak voltak az utak.

   
   

  A meteorológiai előrejelzéssel ellentétben pénteken délelőtt intenzív havazás kezdődött Gyöngyösön is, és kora délutánra már több mint öt centiméteres hó borította a város útjait.

  Boros Vince városgazda elmondta: pénteken először Mátrafüred legforgalmasabb útjain rendelte el a síkosságmentesítést, majd Gyöngyösön is elkezdődött a nagyobb forgalmú belvárosi utakat, illetve a közintézményekhez, az orvosi rendelőkhöz és a kórházhoz vezető utak takarítása. Ezzel párhuzamosan a Városgondozási Zrt. munkatársai elkezdték a városi járdák takarítását is.

  A síkosság-mentesítés érdekében a városgazda a teljes hétvégére elrendelte a készenléti szolgálatot.

  A városgazda kiemelte: vannak a városban olyan főbb útszakaszok, amelyek nem önkormányzati, hanem állami tulajdonban vannak. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út. Ezek tisztításáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek kell gondoskodnia.

  Az utak síkosság- és hómentesítése mellett az önkormányzat gondoskodik egyebek között a járdák, a buszvárók és a gyalogátkelőhelyek előtti járdaszakaszok biztonságáról.

  Boros Vince hangsúlyozta: a lakosok is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a városban lévő járdák járhatóak legyenek. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló telekhatár legalább 5 méteres szélességben megtisztítani. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli.

  Minderről az önkormányzat levélben is tájékoztatta már az ingatlan-tulajdonosokat, a városrendészet közreműködésének jóvoltából mintegy kétezer postaládába jutott el a hivatal felhívása.

  Amennyiben valaki idős kora vagy betegsége miatt a síkosságmentesítésre vonatkozó kötelezettségeket nem tudja teljesíteni, forduljon a városgazdához (70/866-9567; boros.vince@gyongyosph.hu).


  Közösségi funkciók