3 °C

 
 
12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Bővebben


Hathatósabb rendőri jelenlétre van szükség Gyöngyösön és a Mátrában

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.15. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Az elmúlt időszakban többször volt tapasztalható, hogy a város erőn felül állami feladatokban vállalt részt. A Városrendészeti Igazgatóság munkatársai több esetben fogtak körözött személyt, segítettek a Kékestetőre vezető úton kialakult forgalmi káoszt kezelni, amely tipikusan rendőrségi feladat lenne.

   
   

  Annak érdekében, hogy ez a tarthatatlan helyzet megoldódjon, levélben fordult a belügyminiszterhez, a helyi rendőrkapitányhoz, a megyei főkapitányhoz Kévés Tamás alpolgármester, azt kérve, hogy működjenek közre az elmúlt időszakban kialakult kaotikus helyzet felszámolásában, amely a Mátrát érinti.

  Mindenki előtt ismert, hogy hétvégente a Mátrába induló tömeg már Gyöngyöst is sok esetben megbénítja, Kékestető közelében pedig nem volt ritka a több órás várakozási idő sem. Próbajelleggel az elmúlt hétvégén a forgalmat már a városrendészet és a polgárőrség irányította, melynek jótékony hatása tapasztalható volt. A városvezető azonban úgy véli, szükséges lenne, hogy a rendőrség is nagyobb mértékben besegítsen a munkába. Korábban a témában tartott megbeszélésen a rendőrség képviselője jelezte, hogy az egyenruhások csak visszatérő jelleggel tudnak ellenőrzéseket végezni. Kévés Tamás azt kéri, működjenek közre a kaotikus helyzet felszámolásában.

  A város alpolgármestere a Gyöngyösi Városi Televíziónak elmondta, abban bízik, hogy mivel az ország minden részéről érkeznek turisták a Mátrába, a Belügyminisztérium segíteni fog, a fennálló problémáról pedig a térség országgyűlési képviselőjét is tájékoztatták. Kévés Tamás szerint a közlekedési problémák orvoslása és a közbiztonság javulása érdekében is elengedhetetlen, hogy több rendőr legyen a város utcáin.

  Az ország legmagasabb pontjára igyekvőknek ezen a hétvégén is segít a városrendészet a polgárőrséggel közösen. Ahogy a múlt hétvégén, úgy most is folyamatos tájékoztatást adunk a Mátra és Gyöngyös Város Facebook-oldalán az aktuális közlekedési helyzetről.


  Közösségi funkciók