3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Gyöngyöspata is kilép a többcélú társulásból

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2012-12-05 14:10
 
  Szerző: GyTV
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyössolymos után Gyöngyöspata is kilép a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásból.

   

  Gyöngyössolymos után Gyöngyöspata polgármestere, Juhász Oszkár is bejelentette kilépési szándékát a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásból.

  Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta: novemberi ülésén döntött a társulás a település kiengedéséről a társulásból, hiszen megfelelő jogi keretek között történhet mindez. A 23 település fönntartja intézményét szociális és gyermekjóléti feladatokra, illetve vállaltak még egészségfejlesztési feladatokat és a belső ellenőrzést is.

  Lényeges változás, hogy jövőre megszűnik a társulás munkaszervezete, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ pedig szinte ugyanolyan struktúrában, de önálló gazdálkodó szervként működik tovább, valamennyi szociális, alap- és szakosított illetve gyermekjóléti ellátást biztosítani fogja. Mindez - a finanszírozás változása miatt - mintegy ötvenmillió forint többletforrást jelent a feladatok ellátására. Azt minden önkormányzat vállalta, hogy ha a kötelező feladatait az állami finanszírozásból és saját bevételeiből nem tudja rentábilisan működtetni, a lakosság és az ellátottak számával arányosan hozzájárul a működtetéshez.

  Jelentős változás, hogy az abasári mikrotársulás mintájára újabb mikrotársulás alakult, melynek tagjai Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Nagyréde és Gyöngyöstarján. A többi település Gyöngyös mellé társult a kötelező feladatok ellátására, illetve a társulás teljes területére biztosítják jövőre is egyebek mellett a fogyatékosok nappali ellátását, pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátását és a támogató szolgálat működtetését. A gyermekek és családok átmeneti otthonának szolgáltatása megyei szintű lesz.

  Az igazgató elmondása szerint a legfontosabb, hogy az ellátás folyamatos marad, és az ellátottak valamint a dolgozók a változásokból nem éreznek meg semmit.


  Közösségi funkciók