3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Folyamatosan tisztítják a gyöngyösi utakat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.13. szerda
 
Utoljára módosítva: 2021-01-13 10:04
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A szerda reggeli havazás miatt csúszósak és latyakosak a gyöngyösi utak is. A Városgondozási Zrt. (VG Zrt.) folyamatosan takarítja az utakat és a járdákat, ettől függetlenül nem árt óvatosan közlekedni.

   
   

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délutáni előrejelzése nyomán, a várható havazás miatt a városgazda tegnap este 8 órától elrendelte a gyöngyösi és a mátrafüredi utak elősózását egyebek között a forgalmasabb főutakon, a körforgalmakban, a hidakon, valamint a dombi városrészre vezető szakaszokon.

  Szerda hajnalban a síkosság-mentesítést ismét elvégezték a VG Zrt. munkatársai, akik az utak megtisztítása mellett az önkormányzat feladatellátásába tartozó járdákról is eltakarították a havat, továbbá a lakosságtól eddig beérkezett jelzéseknek megfelelően a kért járdaszakaszokat is megtisztították.

  Boros Vince városgazda elmondta: a feladattal megbízott szerződéses szolgáltató négy munkagéppel, 23 közfoglalkoztatásban dolgozóval, valamint egy önkormányzati karbantartó csoporttal gondoskodik arról, hogy a városban balesetmentesen lehessen közlekedni.

  A lakosok is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a városban lévő járdák járhatóak legyenek. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló járdák tisztán tartása a telekhatártól legalább 5 méteres szélességben. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli.

  A városgazda hozzátette: miután az esti órákban újabb havazás várható, délutánra ismét elrendeli a készenlétet a VG Zrt.-nél.


  Közösségi funkciók