3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Robbanás után: a lakások többségébe visszaköltözhettek a lakók

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.08. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A hatósági engedélyek birtokában néhány lakásba visszaköltözhetnek a gyöngyösi, robbanással sújtott Verseny utca 8. szám alatti ingatlanok lakói. A helyszínen Hiesz György polgármester hangsúlyozta: a detonációban megsérült otthonok tulajdonosai, lakói továbbra is számíthatnak az önkormányzat segítségére.

   
   

  A gázrobbanást követő harmadik napon a 24 lakásos társasház 16 lakását pénteken kora délután birtokba vehették a lakók, miután az ingatlanban átvizsgálták a közműveket, és az épületet a statikus is rendben találta.

  A lakókat pénteken kora délután Juhászné Csulák Ildikó, a társasház kezelésével foglalkozó ÉMSZI Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta, hogy a Verseny utca 8. szám alatti, második emeleten felrobbant lakás, valamint az alatta és a fölötte lévő ingatlan lakhatatlanná vált.

  Az épület detonációval sújtott szárnyában lévő további öt megrongálódott lakásba a helyreállítás után térhetnek vissza a lakók. Ezek a lakások biztonságosak, ám az oltás miatt beáztak, illetve a robbanás okozta légnyomás, a tűz, a füst és a korom kárt okozott bennük.

  A társasház és a megrongálódott lakások teljes helyreállítása hosszú időt vesz igénybe. A házkezelő társaság egyelőre a robbanás miatt kiszakadt lépcsőházi üvegablakokat OSB lapokkal pótolta, és egyebek között gondoskodott arról, hogy a közüzemi szolgáltatók által biztosított infrastruktúra biztonságosan működjön az ingatlanban.

  A társasház robbanással érintett szárnyában szinte kivétel nélkül minden nyílászáró megsérült. A lakásokban lévő ingóságok védelme érdekében a városrendészet munkatársai, valamint a polgárőrök továbbra is gondoskodnak a társasház őrzéséről.

  A lakók tájékoztatásán részt vett Hiesz György polgármester is, aki elmondta: az önkormányzat továbbra is segítséget nyújt a bajba jutott károsultaknak.

  Mint ismert, az önkormányzat már a tragédia hajnalán 25 lakó átmeneti elhelyezéséről gondoskodott az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében, és még szerdán rendkívüli gyorssegélyt adott a város a segítséget igénylőknek.

  A polgármester kiemelte: miután a lakástulajdonosok megkapják a biztosítóktól a kárfelmérés eredményét, további önkormányzati támogatásra is igényt tarthatnak.

  A felújítandó lakások lakóinak pedig továbbra is térítésmentesen biztosít önkormányzati bérlakást a város mindaddig, amíg az ingatlanok helyreállítása meg nem történik.

  Hiesz György polgármester köszönetét fejezte ki azoknak, akik a tragédiát követően segítettek a mentésben és a helyreállítási munkákban, valamint azoknak, akik a bajba jutottak megsegítéséről, ellátásáról gondoskodtak.

  A városvezető hozzátette: aki segíteni szeretne a károsultakon, az önkormányzat Raiffeisen Banknál vezetett, a „Károsultak megsegítésére szolgáló számlához tartozó 12001008-01519125-00800004 számlaszámra utalva megteheti. A közleményben a Verseny utcai robbanás megjelöléssel lehet pénzadományokat felajánlani.


  Közösségi funkciók