3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Együttműködés a Mátra forgalmának kezelésére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.08. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-01-08 12:54
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Közös egyeztetést tartott a Gyöngyösi Városrendészet, a rendőrség, a mátrafüredi polgárőrség és a Kékestető Nonprofit Kft. képviselői annak érdekében, hogy kezeljék az elmúlt időszakban a Kékestetőn és a 24-es főúton megjelent jelentős autóforgalmat.

   
   

  Próbajelleggel a városrendészet munkatársai polgárőrökkel közösen személyes jelenléttel igyekeznek koordinálni a hegyre gépjárművel tartókat, illetve folyamatos összeköttetésben lesznek a Kékestetőn működő parkoló őreivel. Így elejét lehet venni annak, hogy a csúcsra vezető út beduguljon, illetve hatékonyabban meg lehet fékezni a szabálytalanul megállókat. Ez több szempontból rendkívül fontos. Hiszen az elmúlt időszakban is több óra volt a várakozási idő, illetve baleset esetén a mentőautó sem tud feljutni, a feltorlódott autók miatt.

  A rendőrség a következő időszakban folyamatosan ellenőrzéseket hajt végre a 24-es főúton, valamint Kékestetőn, a szabálytalanul parkolókat pedig szankcionálni fogja.

  Az egyeztetésen résztvevők egyetértettek abban, hogy a pandémia is közrejátszik ebben a rendkívüli helyzetben, hiszen a belföldi turizmus élénkülésével, Magyarország legmagasabb pontja is kiemelt figyelmet kap.

  Jelenleg is folynak azok a tervezési feladatok, mint például parkolóhelyek bővítése, amelyek a forgalomirányításban jelentős segítséget jelenthetnek.

  Az előttünk álló hétvégén, aki Kékestetőre tervez kirándulni, érdemes lesz követnie Gyöngyös Város Hivatalos Facebook-oldalát, a Mátra Facebook-oldalát, ahol többszöri tájékoztatást adunk az aktuális helyzetről.


  Közösségi funkciók