3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Segélyhívás másképp!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.12.17. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Újabb alternatív csatornákkal bővült a 112-es központok elérése. Ma már a bejelentők nem csak hanghívás formájában tehetik meg bejelentéseiket a készenléti szervek (rendőrség, mentők, katasztrófavédelem) irányába, hanem SMS küldésével és a 112 SOS powered by SoleCall applikáció segítségével is.

   

  SMS-ben történő segítségkérésre 2018 decembere óta van lehetőség. Ilyenkor a bejelentőnek rögzíteni kell, hogy pontosan hová kéri az intézkedést és milyen jellegű eseményről tesz bejelentést.

  A 112 SOS Hallássérülteknek alkalmazás az egységes európai segélyhívószám, a 112 hivatalos SMS alkalmazása, kifejezetten siketek és nagyothallók számára kifejlesztve. Vészhelyzet esetén az alkalmazás segítségével néhány érintéssel, pár másodperc alatt a vészjelzés SMS-ben is elküldhető.

  A programot okostelefonra szükséges letölteni, majd személyes adatokat kell megadni, jelölni szükséges, hogy hallássérült a személy. Az SMS küldésével a személyes adatok mellett a rendszer a tartózkodási helyet (GPS koordináta), valamint a beírt szöveges információt is automatikusan beépíti. AZ alkalmazás segítségével SMS-t csak SIM kártyával rendelkező mobil eszközzel lehet küldeni.

  Bármilyen formában is kérjen segítséget, amennyiben a segélykérés esetén további adatokra van szükség, a hívást fogadó operátor visszahívja vagy SMS küldésével kérdezi ki a bejelentőt.


  Közösségi funkciók