3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Jézus nem tart távolságot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.12.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-12-07 12:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Czímer Tamás

  A járvány nem csak fizikai, hanem lelki falakat is emelt az emberek közé, Jézus és az adventi várakozás öröme azonban segíthet lebontani ezeket a falakat - fogalmazott Kocsik Mónika evangélikus lelkész, mielőtt Kárpáti István alpolgármesterrel meggyújtotta a város adventi koszorújának második gyertyáját a Fő téren.

   
   

  Az ünnepélyes gyertyagyújtás minden évben az egyik legszebb és legnépszerűbb pillanata a gyöngyösi adventi rendezvénysorozatnak, ám idén a koronavírus-járvány miatt ünnepi műsor nélkül zajlanak az események, az érdeklődők pedig a Gyöngyösi Televízió közreműködésével online közvetítésen kísérhetik figyelemmel a gyertyagyújtásokat. A reményt jelképező második gyertya meggyújtása előtt Kocsik Mónika, az evangélikus egyház lelkésze arról beszélt: a technika segítségével leküzdhetjük ugyan a távolságot, de a személyes találkozások elmaradása miatt mégis egyre távolabb kerülünk egymástól, a járványhelyzet pedig tovább növeli ezt a távolságot, és nem csak fizikai, de lelki falakat is emel az emberek közé.

  - Nem merünk közel kerülni egymáshoz, bizalmatlanok vagyunk egymás iránt. Jézus azonban nem tart távolságot, most is jelen van, lehet hívni, és lebonthatja a félelem miatt kiépült lelki falakat, ezt jelképezi az adventi gyertya fénye is - fogalmazott a lelkész.

  Advent második vasárnapja Gyöngyösön.

   
  27 kép
  Dátum: 2020-12-06 19:59:00
   

  A második gyertyát Kárpáti István alpolgármesterrel közösen gyújtották meg a város adventi koszorúján.

  A harmadik gyertyagyújtáson Nagy Gábor, az Üdvhadsereg hadnagya fogalmazza meg ünnepi gondolatait. A Gyöngyösi TV közreműködésével azt is online követhetik majd Gyöngyös Város Hivatalos Facebook-oldalán.


  Közösségi funkciók