3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Továbbra is a Mátráért lobbiznak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.12.01. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megújult az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének (ÖMSZ) vezetősége. A közgyűlés elnöknek Hiesz Györgyöt, Gyöngyös polgármesterét választotta meg, akinek munkáját két társelnök is segíti.

   

  A szervezet Szamösvölgyi Péter, Gyöngyöspata egykori polgármesterének kezdeményezésére 1991-ben jött létre, hogy képviselje a mátrai települések érdekeit. Ahogyan az alapítás óta mindig, az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége most is magába foglalja azokat a Heves és Nógrád megyei településeket, melyek elhelyezkedésüknél fogva kötődnek a Mátrához. Az ÖMSZ-nek jelenleg 51 tagtelepülése van.

  Az elmúlt 29 évben a szervezetnek három elnöke volt. A kezdetektől a 2000-es évek elejéig Szamosvölgyi Péter vezette a szövetséget, majd Hiesz György lett az elnök, akit Abasár egykori polgármestere, dr. Lénártné Benei Anikó követett az elnöki székben.

  A november végi tisztújítást a törvényi változások, továbbá az indokolta, hogy az ÖMSZ legutóbb választott vezetésének mandátuma december elsejével lejár. A szervezet új elnöke Hiesz György, Gyöngyös polgármestere lett, társelnöknek Schoblocher Istvánt, Jobbágyi polgármesterét, valamint Előházi Pétert, Mátraszentimre polgármesterét választották meg. A vezetőség tagja lett továbbá Fodor János, Visznek és Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere.

  Megújult a szövetség felügyelőbizottsága is, melynek Siposné Fodor Judit (Nagyréde), Nagy Sándor (Recsk) és Berkes Balázs (Egyházasdengeleg) polgármester lett tagja.

  A közgyűlés a tisztújításon túl a jogszabályi változásoknak megfelelően módosította Szervezeti és működési Szabályzatát.

  Hiesz György elmondta: a szervezet továbbra is arra törekszik, hogy politikamentesen képviselje a Mátra érdekeit. Különösen fontos ez annak tükrében, hogy a Mátrát és a Bükköt kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították.

  A szervezet az elmúlt években is sikerrel pályázott és számos szakmai tapasztalatszerző utat szervezett tagjainak. Az újonnan megválasztott elnök bízik abban, hogy a koronavírus-járványt követően folytatódhat a korábban megkezdett munka. Addig is zajlanak a pályázati előkészítések a mátrai térség turisztikai fejlesztése érdekében.


  Közösségi funkciók