3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Maszkviselés: az első nap tapasztalata pozitív

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.14. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A tapasztalatok alapján a gyöngyösiek többsége jogkövető módon már az önkormányzati rendelet életbe lépésének első napján, november 13-án, a közterületeken is viselte a maszkot - tájékoztatott Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság vezetője, aki hozzátette: a többség üdvözli az intézkedést. Mint ismert, a parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező a maszkviselés péntektől.

   
   

  Az igazgató elmondása szerint csupán az állampolgárok egy kisebb része, főként a környező településekről Gyöngyösre érkezők nem értesültek az érvényben lévő rendeletről. Ilyen esetben kollegái megtették a szükséges jogi felvilágosítást.

  A városrendészek pénteken az érvényben lévő helyi rendelet alapján Gyöngyös egész területén ellenőrizték a maszkhasználatot. Elsősorban az olyan nagyobb csomópontokon jelentek meg, ahol sok ember megfordul, így kontrollálták a helyi üzletláncok, a piacok, a népszerűbb pékségek, illetve a buszpályaudvar környékét.

  Ferenczy Dániel végezetül elmondta: a továbbiakban is folyamatosan ellenőrzik majd Gyöngyösön a maszkhasználatot. A városrendészek a szabálysértőket minden esetben figyelmeztetik kötelességükre, bírság kiszabására továbbra is a rendőrség jogosult. A rendvédelmi szervek egymást segítve dolgoztak eddig, és dolgoznak majd ezt követően is.


  Közösségi funkciók