3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Borbála-napi mérleg: eredményes évet zár a Mátrai Erőmű

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.04. kedd
 
Utoljára módosítva: 2012-12-04 18:39
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Eredményes évet tudhat maga mögött a Mátrai Erőmű – mondta Szent Borbála napi évértékelő beszédében az erőmű igazgatóságának elnöke.

   

  Valaska József szerint a társaság biztos lábakon áll, és a következő évben az Európai Unió új klímapolitikai szabályozásából adódó kihívásoknak is meg fog majd felelni.

  A Szent Borbála napi ünnepség Dr. Joachim Witzel beszédével kezdődött a bányász hősök emlékművénél. A Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának bányászatért felelős alelnöke kifejtette: termelési céljaikat teljesítették, ami jó alapot szolgáltat a következő évhez, így reményeik szerint eredményes év elé néznek. Joachim Witzel emlékeztetett arra is, hogy bár a társaság nagy gondot fordít a munkabiztonságra, az év elején mégis halálos baleset történt a visontai bányában. Az elhunyt bányászok emlékére koszorúkat helyeztek el az emlékműnél.

  Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának elnöke az évet összegezve kifejtette: a cég továbbra is a második legfontosabb szereplője a magyar energiatermelésnek. Mint mondta: pozíciójukat elsősorban annak köszönhetik, hogy alkalmazkodnak a piaci igényekhez, ugyanis magas termelési szintet biztosítottak a január-februári kritikus hideg idején, a termelés csúcsán voltak júliusban, amikor a hőmérséklet heteken át harminc fok fölött volt, és most is, amikor viszonylag magas az igény a villamos energiára.

  Valaska József évértékelőjében arról is beszélt, hogy a fejlesztési hitelek visszafizetésével új beruházásokat indíthatnak, és felkészültek a jövőre, ami tartogat nehézségeket. Január elsejétől ugyanis az Európai Unió új klímapolitikai szabályozása miatt mintegy tízmilliárd forintos többletteher jelentkezik a társaságnál, amit új termékekkel, belső szervezési intézkedésekkel és hatékonyságnövelő intézkedésekkel tudnak pótolni.

  Borbála nap alkalmából kitüntetéseket is átadtak. Szent Borbála érmet vett át dr. Joachim Witzel. A Mátrai Erőmű igazgatóságának alelnöke - aki három éve dolgozik Magyarországon - úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára a kitüntetés, hiszen bányászati kutatóként tudja, mit jelent bányásznak lenni.

  A visontai és az országos ünnepségen összesen öten vehettek át Szent Borbála- valamint Mátrai Erőmű Emlékérmet, Virág Gyula pedig miniszteri elismerést kap majd. Tizennyolcan kaptak elnöki dicsérő oklevelet, és negyvennégyen jubileumuk alkalmából szolgálati oklevelet.

  Borbála-napi ünnepség a Mátrai Erőműben

   
  81 kép
  Dátum: 2012-12-03 09:15:00
   


  Közösségi funkciók