3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Az aradi vértanúk példája utat mutat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.06. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Az aradi vértanúkra emlékeztek kedd délelőtt Gyöngyösön. Az önkormányzat által szervezett megemlékezés szónokaként Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő arra emlékeztetett: a 171 évvel ezelőtt Aradon kivégzett tizenhárom honvédtábornok példája útmutatást ad a jóhoz, a méltóhoz és a tisztességhez. A megemlékezésen a Berze Nagy János Gimnázium tanulói elevenítették fel az október 6-án történteket.

   
   

  - Ez a nap főhajtás azok előtt, akiknek áldozatvállalása kovászként tartja egybe közös nemzettudatunkat, érleli és ápolja közös múltunkat. A mai gyásznap a csendes főhajtást kell, hogy jelentse a magyarok számára szerte a világon - fogalmazott beszédében Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő az aradi vértanúk emléknapján szervezett városi megemlékezésen. A képviselő felidézte a tizenhárom honvédtábornok kivégzéséhez vezető történelmi eseményeket, s emlékeztetett: a nemzeti függetlenségért vívott harc vértanúi sokkal többen voltak az aradi tizenhármaknál, akiknek kivégzését alávaló gaztettnek minősítette. - Nemes férfiak voltak ők, akik a magyar mellett sok nációt képviselve nem csak a magyarok függetlenségének és önrendelkezésének ügye mellett álltak ki, hanem egész Európa szabadságáért áldozták életüket. Tóth Szabolcs úgy fogalmazott: az aradi vértanúk példája ma is útmutatást ad a jóhoz, a méltóhoz és a tisztességhez, ezért a történelemnek ezeket az oldalait gyakran kell fellapoznunk, és gyermekeinkkel is meg kell ismertetnünk. - A lámpás fényének mindig világítania kell a zsarnok ellen vívott, soha véget nem érő harcban - zárta beszédét a képviselő.

  A kedd délelőtti megemlékezésen a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanulói emlékműsort adtak elő, amelyben felelevenítették a kivégzések körülményeit és idéztek a vértanúk leveleiből. A megemlékezés zárásaként közel 30 párt, szervezet és intézmény helyezett el koszorút Batthyány Lajos szobránál.


  Közösségi funkciók