3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Újabb nemzetközi forrásra pályázik Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.06. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2020-09-06 12:08
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szlovákiai Losonc, a csehországi Melník és a lengyelországi Lodygowice városával közösen pályázik Gyöngyös a brüsszeli felhívású Európa a polgárokért elnevezésű pályázatra.

   

  Sikeres elbírálás esetén a négy ország mintegy 150 ezer euro támogatást fordíthat olyan rendezvények megszervezésére, melyek segítik egymás kultúrájának, hagyományainak megismerését, hozzájárulnak a városok közötti turisztikai együttműködések erősítéséhez, az energiahatékony és klímatudatos működés jó gyakorlatainak az elsajátításához a civil szféra, valamint a vállalkozások bevonásával.

  Nyertes pályázat esetén Gyöngyös vezetésével tíz közös rendezvényt kell megvalósítaniuk a partnereknek.

  - Jelenleg az energiánk nagy részét a koronavírus elleni küzdelem köti le, ám mindeközben készülnünk kell a jövőre is, hiszen egyszer véget ér a járvány, és akkor készen kell állnunk az újrakezdésre. Igaz ez az önkormányzatiságra, a civil életre, a gazdaságra és a turisztikára is - hangsúlyozta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, aki szerint a négy ország közös pályázata épp az általa említett célokat szolgálja.

  A városvezető hangsúlyozta: azt szeretnék, ha valós és hosszú távú kapcsolatok, barátságok alakulhatnának ki a települések lakói, civil szervezetei és vállalkozói között.

  A nemzetközi együttműködést biztosító pályázatot a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. állította össze a konzorcium nevében, a gyöngyösi önkormányzat gesztorságával.


  Közösségi funkciók