3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Újabb nemzetközi forrásra pályázik Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.06. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2020-09-06 12:08
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szlovákiai Losonc, a csehországi Melník és a lengyelországi Lodygowice városával közösen pályázik Gyöngyös a brüsszeli felhívású Európa a polgárokért elnevezésű pályázatra.

   

  Sikeres elbírálás esetén a négy ország mintegy 150 ezer euro támogatást fordíthat olyan rendezvények megszervezésére, melyek segítik egymás kultúrájának, hagyományainak megismerését, hozzájárulnak a városok közötti turisztikai együttműködések erősítéséhez, az energiahatékony és klímatudatos működés jó gyakorlatainak az elsajátításához a civil szféra, valamint a vállalkozások bevonásával.

  Nyertes pályázat esetén Gyöngyös vezetésével tíz közös rendezvényt kell megvalósítaniuk a partnereknek.

  - Jelenleg az energiánk nagy részét a koronavírus elleni küzdelem köti le, ám mindeközben készülnünk kell a jövőre is, hiszen egyszer véget ér a járvány, és akkor készen kell állnunk az újrakezdésre. Igaz ez az önkormányzatiságra, a civil életre, a gazdaságra és a turisztikára is - hangsúlyozta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, aki szerint a négy ország közös pályázata épp az általa említett célokat szolgálja.

  A városvezető hangsúlyozta: azt szeretnék, ha valós és hosszú távú kapcsolatok, barátságok alakulhatnának ki a települések lakói, civil szervezetei és vállalkozói között.

  A nemzetközi együttműködést biztosító pályázatot a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. állította össze a konzorcium nevében, a gyöngyösi önkormányzat gesztorságával.


  Közösségi funkciók