3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Előbb kezdődik a patkányirtás Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.31. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-09-24 12:14
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Soron kívüli rágcsálómentesítést végez az önkormányzat Gyöngyös egyes területein, hogy a nyár eleji és az őszi patkányszaporulatot minél jobban visszaszorítsák.

   
   

  A munkát az önkormányzat megbízásából a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. végzi. A vállalkozó minden esetben ellenőrzi a kezelt területet, és ha szükséges, megismétlik a beavatkozást.

  A mentesítéshez Protect paraffinos rágcsálóirtó-kockát és -korongot használnak, melyek hatóanyaga a bromadiolon. A szer hatóideje körülbelül 30 nap, ezért előfordulhat, hogy az elkövetkező egy hónapban több rágcsálót is lehet majd a felszínen látni.

  A rágcsálók elszaporodásának egyik oka, hogy az elmúlt időszakban a város több pontján végeztek szennyvízcsatorna-rekonstrukciót, ezért a rágcsálók a felszínre menekültek a megszokott életterükből.

  Azonban a lakosság is sokat tehet azért, hogy minél kevesebb patkány élősködjön az emberek lakókörnyezetében. A rágcsálók gyakoribb előfordulásukhoz ugyanis hozzájárul, ha a szeméttárolók mellett kiszóródott ételmaradékok vannak, de a felszínre csalogatja a patkányokat a kóbor állatok etetése, vagy a wc-be öntött, majd a csatornákba kerülő ételmaradék is.

  A rágcsálók elszaporodása ellen a mentesítést végző vállalkozóval kötött szerződés alapján Gyöngyösön évente kétszer, tavasszal és ősszel minden évben elvégzik a patkányirtást, figyelembe véve a lakossági bejelentéseket is. Éppen ezért az önkormányzat arra kéri a gyöngyöseiket, hogy az eredményes munkavégzéshez érdekében továbbra is tájékoztassák a hivatalt, ha valahol kirívóan sok rágcsálót észlelnek.

  Észleléseiket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

  Gyöngyös Városi Közös Önkormányzati Hivatal:

  Bondor Györgyi 37/769-112 bondor.gyorgyi@gyongyosph.hu

  Szolgáltató:

  Bábolna Bio Kft. 1107 Budapest, Szállás út 6. e-mail: szolgaltatas@babolna-bio.com

  Gyöngyösi helyi képviselő:

  Légrádi Izabella egészségügyi gázmester

  e-mail: etalon2005bt@gmail.com

  telefonszám: 06-30/514-0777


  Közösségi funkciók